Jaz in moje mesto Domžale

V sklopu projekta Pomahajmo v svet – Say hello to the World, smo tokrat mahali prijateljem v Zagreb z namenom, da predstavimo svoj kraj, svoje mesto. Naše mesto Domžale.

Ker naš Vrtec Urša, enota Mavrica leži v majhnem kraju Krtina, ki je nedaleč stran od Domžal, smo zajeli v videoklic vse kar srečamo na poti v vrtec, želeli pa smo pokazati tudi ljudski ples in stare običaje, ki so del občine Domžale. Tako smo ponovno ponesli v svet lepo besedo in dejstvo, kako na lepem kraju živimo.

Našemu videoklicu se je tokrat odzvala tudi mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale. Ne, ni bila sama, iz svoje jame je pomladno razpoložen in dobre volje prišel tudi hrošček Simon. Hvala za prijetno dopoldne in presenečenje. Veseli smo vašega obiska. Klicu se je pridružila tudi pomočnica ravnateljice, ga. Urša Javoršek.

Vzpostavili smo videoklic in na drugi strani pomahali znanim obrazom. Kot prva jih je nagovorila prav gospa Renata Kosec. V kratki besedi, jim je namenila lep pozdrav, dobrodošlico in gesto o snidenju. Zraven pa jim je pomahal tudi hrošček Simon, ki so ga z velikimi očmi začudeno opazovali prav vsi. Pripravili smo jim bogat program predstavitve znanih zgradb v občini, se malce sramežljivo spogledovali s kamero, na koncu pa suvereno in poskočno, kot se za nas spodobi, zaplesali slovenski ljudski ples v pastirskih oblačilih, fantje pa so navdušili v znamenitih domžalskih slamnikih. Za konec pa pomladna pesem in le še pomah, do naslednjega druženja.

Pomlad je res lep letni čas. Lica postajajo rdeča, srčki poskočni. In prav je tako. Veselimo se lepih trenutkov, ko smo lahko skupaj. Najlepše je doma – kdor ga ima.

Zapisala: Andreja Ropotar Jagodic, mag. prof. PV.; Foto: Andreja Ropotar Jagodic

Tagi