Hrošček Simon širi zadovoljstvo

Češminov park je postal zelo priljubljen med prebivalci Domžal. Tam se igrajo, berejo knjige, meditirajo, se sproščajo ali pa telovadijo na bližnjem šolskem igrišču. Na ploščadi pa velikokrat potekajo razne prireditve, ki jih organizira Občina Domžale ali pa društva in organizacije, ki delujejo v domžalski občini. Tako je bilo tudi v petek, 8. septembra 2017, ko je potekala predstavitev nove pravljice "Hrošček Simon širi zadovoljstvo", ki je nastala v sodelovanju z Založbo Miš.

Že pred začetkom predstavitve je bil na ploščadi pravi otroški Živ Žav, saj so si otroci z vrtenjem kolesa sreče privrteli platneno vrečko občine Domžale za večkratno uporabo, tisti z bolj srečno roko pa so si privrteli pobarvanko ali pa knjigo o hroščku Simonu, ki so si jo v spremstvu staršev ogledali že pred prireditvijo. Lepa pravljica z bogatimi ilustracijami je bila tudi povod za prireditev

Na začetku je vse zbrane pozdravila moderatorka Špela Šebenik, zatem pa hk pogovoru povabila idejno vodjo projekta, gospo Andrejo Pogačnik Jarc, ki je obiskovalcem zaupala potek nastanka maskote hroščka Simona še iz časov, ko je bila podžupanja Občine Domžale. V nagovoru je obiskovalce pozdravila tudi podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec ter jim zaupala, da se je hrošček Simon v teh nekaj letih zelo prijel med ljudmi in še bolj med otroci, saj se pojavlja na vse več prireditvah v Domžalah in v okolici. O nastanku pravljice je spregovorila avtorica Nina Mav Hrovat, ki je povedala, kako je potrebovala kar nekaj časa, da je zapisala to lepo pravljico o hroščku Simonu, kako umestiti hroščka v okolje Domžal. Ilustratorka Marta Bartolj pa je predstavila svoje risbe, ki krasijo knjigo ter pobarvanko. Nekaj besed je spregovorila tudi Irena Miš Svoljšak iz Založbe Miš in sicer o izdelavi in vezavi knjige. Bernarda Rakar pa je spregovorila o nastanku pesmice o hroščku Simonu ter njeno uglasbitev, kar so obiskovalci ob koncu programa tudi videli in slišali, saj so jim učenci iz različnih šol s plesno skupino Miki zapeli in zaplesali pesmico. Ob koncu so slavnostno izročili pravljice okoliškim knjižnicam in šolam. Prav tako pa so prvič skupaj z obiskovalci zapeli in zaplesali na pesmico hroščka Simona iz pravljice.

Otroci, ki so si s kolesom sreče priigrali knjigo in pobarvanko, pa so bili deležni podpisa avtorice in ilustratorke v knjigo. Na paviljonu pa so si obiskovalci lahko ogledali bogato zbirko ilustracij o hroščku Simonu, ki so jih narisali otroci okoliških vrtcev.

Več fotoutrinkov s prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar
Tagi