Hrošček Simon obiskal OŠ Roje in OŠ Dragomelj

Sreda je bila res posebna, saj je Hroščka Simona na OŠ Roje čakalo pravo pravcato presenečenje. Že ko je vkorakal v zbornico OŠ Roje je bil izjemno presenečen, saj ga tokrat niso pričakali le prvošolčki, temveč prav vsi učenci. Nasmejano so ga pozdravili, najmlajši pa ga tudi objeli.

Gospod Marko Hrovat je tudi danes otrokom najprej predstavil hroščka in povedal, kaj je Hrošček delal med poletjem. Pri tem pa je ugotovil, da učenci izjemno dobro poznajo našo domžalsko občino in njene znamenitosti. Hrošček je otrokom razdelil spominske broške in zatem je sledilo veliko presenečenje. Otroci so namreč za Hroščka, podžupanjo mag. Kosec in gospoda Hrovata naredili posebno spominsko lutko Hroščka Simona. Zatem pa so podžupanji predstavili plakate, ki so jih delali vsi razredi ob Tednu otroka. Na plakatih so bili odgovori na vprašanje, kakšen svet si želijo in ti odgovori so segli prav do srca – svet brez vojn, brez drog in alkohola, svet, kjer bodo vsi zdravi, svet, kjer bodo vsi prijazni, svet, kjer bo lepo okolje,… Tudi najmlajši so nam zaupali svoje želje – želijo si svet »veselih kosmatincev«, muck in kužkov. Sledilo pa je še eno presenečenje, saj je gospa ravnateljica za svoje učiteljice pripravila rožico in čokoladko, saj je 5. oktober svetovni dan učiteljev.

Hrošček Simon se je nato odpeljal na južni konec domžalske občine, kjer stoji šola na meji z ljubljansko občino – Osnovna šola Dragomelj. Dva oddelka prvošolčkov sta Hroščka Simona sprejela z velikim aplavzom. Hrošček in gospod Marko sta otrokom tudi prikazala pravi boj – pokazala sta namreč, kako se pogumni Adam Ravbar uprl Turkom pri gradu Krumperk. Otroci so bili navdušeni. Zatem jih je podžupanja mag. Renata Kosec vprašala, v kakšen svetu želijo živeti, in spet so odgovori presenetili – svetu, kjer ni bolnih otrok, svetu, kjer ni roparjev, v čarobnem svetu,… Naši domžalski prvošolčki so res pridni ter pametni otroci in Hrošček Simon navdušeno uživa v Tednu otrok, ko spoznava naše otroke.

Drage učiteljice in učitelji, čestitke tudi v našem imenu ob Vašem dnevu! 

Avtor: Urad župana Občine Domžale; Foto: Urad župana Občine Domžale
Tagi