Grinijev časnik tokrat posvečen najbolj dragoceni tekočini na svetu – vodi

V Javnem komunalnem podjetju Prodnik vsako leto za mlajše osnovnošolce pripravijo natečaj ali nagradno igro, s katero skupaj z maskoto, prijaznim vesoljčkom Grinijem, učence spodbujajo k razmisleku o varovanju okolja, pravilnemu ravnanju z odpadki, spoštljivemu odnosu do vode in pomenu pravilnega ravnanja z odpadno vodo. Že drugo leto zapored so izvedli natečaj Grinijevo časnikovanje, v katerem so učence drugih in tretjih razredov povabili k ustvarjanju časopisa. Tokrat je časopis posvečen najbolj dragoceni tekočini na svetu – vodi.

Grini je v začetku letošnjega leta učence obiskal v šolah in jih povabil k ustvarjanju na teme, povezane z vodo: človek in voda, vodni krog, kaj ne spada v kanalizacijo in recepti za napitke z vodo. Na Javnem komunalnem podjetju Prodnik so povedali, da so učenci ustvarili več kot 350 čudovitih izdelkov, med katerimi ni bilo enostavno izbrati najboljših, saj so bili vsi dobri, predvsem pa vsak izmed njih nekaj posebnega.

“Žirija je imela zelo težko delo, tolažilo pa jo je dejstvo, da so vse risbice objavljene na spletni strani www.grini.si. Izbrani izdelki pa so objavljeni v Grinijevem časniku, ki bi ga učenci v običajnih razmerah prejeli v šolah, zaradi trenutnih razmer pa smo se odločili, da ga najprej objavimo v elektronski različici,” so povedali na Prodniku. Elektronsko različico si lahko ogledate tukaj: GRINIJEV ČASNIK 2020.

Vabimo vas, da si časopis preberete in si ogledate prekrasne izdelke učencev. Če imate doma mladega nadobudneža, lahko kakšno stran, predvsem tiste z zanimivimi nalogami, tudi natisnete. Prepričani smo, da bo v teh dneh dobrodošla, zabavna in kakovostna popestritev prostega časa. Prav tako se na spletni strani www.grini.si otroci lahko preizkusijo v ločevanju odpadkov.

“Vsem, ki so poslali svoje prispevke, se zahvaljujemo za trud in sodelovanje. Če bodo otroci takšnemu načinu razmišljanja sledili tudi v prihodnje in v skladu z njim tudi ravnali, bo iz naših pip še dolgo tekla čista pitna voda,” so v zahvali še izpostavili na Prodniku.

Karin Božič Zupančič; Foto: JKP Prodnik

 

Tagi