Gasilska mladina svoje znanje pokazala na tradicionalnem 17. kvizu PGD Študa

V soboto, 26. oktobra 2019, se je na Osnovni šoli Venclja Perka v Domžalah odvijal že 17. kviz gasilske mladine PGD Študa. Letošnjega kviza se je udeležilo 24 pionirskih in 16 mladinskih ekip, ki so se pomerile v teoretičnem znanju gasilstva in splošnih znanjih, v vezenju vozlov ter v spretnostni vaji. Tradicionalni kviz gasilske mladine PGD Študa, poteka vsako leto na meddruštveni ravni v okviru aktivnosti v oktobru – mesecu požarne varnosti.

Po besedah organizatorja in vodje tekmovanja Boštjana Narobeta, predsednika PGD Študa, je letošnji gasilski kviz uspel zelo dobro na vseh področjih, na njem pa je sodelovalo kar 24 ekip pionirjev in 16 ekip mladincev. Večina sodelujočih ekip je bilo iz društev Gasilske zveze Domžale, pridružile pa so se jim tudi ekipe iz PGD Mengeš in PGD Loka pri Mengšu, PGD Moravče, PGD Veliki Podlog ter pobratenega PGD Sveti Štefan. Kviz je bil sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela in sicer so se ekipe pomerile v splošnem znanju, znanju gasilstva, v vezenju vozlov ter v praktični – spretnostni vaji. Vsako ekipo so sestavljali trije tekmovalci, na tekmovanju pa je bilo potrebno veliko dobre volje, nekaj potrpežljivosti in kančka znanja.

Kot smo lahko videli na tekmovanju, so bile vse sodelujoče ekipe dobro pripravljene, za kar so predhodno poskrbeli mentorji. Tekmovalke in tekmovalci, ki so osvojili prva tri mesta v vsaki kategoriji, so prejeli medalje, vse sodelujoče ekipe pa so prejele tudi praktične nagrade, ki so jih prispevali številni pokrovitelji. Prve ekipe so prejele še okusne torte, ki so jo podarili iz GM Caffe in Slaščičarne Lenček.

Rezultati (prve tri ekipe po posamezni kategoriji):
Pionirji:
– 1. PGD Dob 2,
– 2. PGD Žeje Sv. Trojica in
– 3. PGD Študa 4.

Mladinci:
– 1. PGD Jarše – Rodica 2 1,
– 2. PGD Veliki Podlog in
– 3. PGD Loka pri Mengšu 2.

Za pomoč pri izvedbi tekmovanje se v PGD Študa zahvaljujejo članom domačega društva, članom okoliških društev, gostujočim mentorjem, OŠ Venclja Perka za prostor ter številnim pokroviteljem, ki so prispevali nagrade.

To je bilo zadnje tekmovanje mladine v letu 2019. Pohvale organizatorju PGD Študa za brezhibno organizacijo in požrtvovalnost pri pripravi in izvedbi tekmovanja.

Avtor: Miro Pivar; Foto in video: Miro Pivar

Tagi