Gasilska mladina svoje znanje pokazala na tradicionalnem 16. kvizu PGD Študa

V soboto, 20. oktobra 2018, se je na Osnovni šoli Venclja Perka v Domžalah odvijal že 16. kviz gasilske mladine PGD Študa. Letošnjega kviza se ga je udeležilo 23 pionirskih in 16 mladinskih ekip, ki so se pomerile v teoretičnem znanju gasilstva in splošnih znanjih, v vezenju vozlov ter v spretnostni vaji.

Tradicionalni kviz gasilske mladine PGD Študa, poteka vsako leto na meddruštveni ravni v okviru aktivnosti v oktobru – mesecu požarne varnosti. Po besedah organizatorja in vodje tekmovanja Boštjana Narobeta, predsednika PGD Študa, je letošnji gasilski kviz uspel zelo dobro na vseh področjih, na njem pa je sodelovalo kar 23 ekip pionirjev in 16 ekip mladincev. Večina sodelujočih ekip je bilo iz društev Gasilske zveze Domžale, pridružile pa so se jim tudi ekipe iz PGD Mengeš in PGD Loka pri Mengšu ter pobratenega PGD Sveti Štefan. Kviz je bil sestavljen in teoretičnega in praktičnega dela in sicer so se ekipe pomerile v splošnem znanju, znanju gasilstva, v vezenju vozlov ter v praktični – spretnostni vaji.

Vsako ekipo so sestavljali trije tekmovalci, na tekmovanju pa je bilo potrebno veliko dobre volje, nekaj potrpežljivosti in kančka znanja naravoslovja, družboslovja, gasilstva ter nekaj spretnosti. Kot smo lahko videli na tekmovanju, so bile vse sodelujoče ekipe dobro pripravljene, za kar so predhodno poskrbeli mentorji. Tekmovalke in tekmovalci, ki so osvojili prva tri mesta v vsaki kategoriji, so prejeli medalje, vse sodelujoče ekipe pa so prejele tudi praktične nagrade.

Rezultati (prve tri ekipe po posamezni kategoriji):

Pionirji: 1. PGD Žeje – Sv. Trojica 2, 2. PGD Jarše – Rodica, 3. PGD Loka pri Mengšu 1
Mladinci: 1. PGD Žeje – Sveta Trojica 1, 2. PGD Vir 1, 3. PGD Radomlje

Vse rezultate si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Za pomoč pri izvedbi tekmovanje se v PGD Študa zahvaljujejo članom domačega društva, gostujočim mentorjem, OŠ Venclja Perka za prostor pokroviteljem, ki so prispevali nagrade: Akustika d.o.o., Andrej Kadunc – Tady, Bodifit Fitness, Državna založba Slovenije, e-Igrače, Energija bikes, Erdani ŠPORT d.o.o., Gostilna Keber, Slaščičarna GM, Hiša eksperimentov, Jantar trade d.o.o., Pekarna Jurček – Marija Kolar s.p., Adriatic Slovenica, Kompas MTS, Kulturni dom Franca Bernika, McDonald’s, Mercator D.D., Mladinska knjiga, Občina Domžale, Pikapolonica d.o.o., Pustolovski park GEOSS, RADIO Hit, SLAŠČIČARNA Lenček, ŠAD Mavrica, Webo Dragomelj, Hofer, Sintal, Petrol. Kviz sta finančno podprli Gasilska zveza Domžale in Krajevna skupnost Simona Jenka.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi