ENO DAN na OŠ Roje

Naša šola se je letos ponovno udeležila sajenja drevesa v okviru ENO programa. Na dan miru, 21. septembra 2015, smo na šolskem vrtu posadili češnjo. S sajenjem smo se udeležili tudi mednarodnega projekta Treelympics, katerega glavni cilj je, da do leta 2017 posadimo in Zemlji vrnemo 100 milijonov dreves.

Sajenje drevesa in obeležje ENO DNEVU je z nagovorom pričela ravnateljica Marjanca Bogataj, ki je poudarila, da na šoli otroke učimo strpnosti in spodbujamo k dobrim medsebojnim odnosom, kar se odraža tudi pri skrbi za naravo in okolje. Velik poudarek učitelji šole dajo na pozitiven odnos do okolja in otroke ozaveščajo o načinih zdravega življenja in spoštovanju narave.

Vsako leto povabimo na ta dogodek nekoga iz lokalne skupnosti, s katerimi šola dobro sodeluje. Letos smo tako povabili gospo Veroniko Rajk iz Centra za socialno delo Domžale, ki s šolo zelo uspešno sodeluje že vrsto let. Naše sodelovanje obsega skrb in pomoč družinam v socialnih in ekonomskih stiskah ter druge oblike pomoči otrokom s posebnimi potrebami. Z veseljem je sprejela naše povabilo na skupno zasaditev češnje na šolskem Ekovrtu, ter ob tem poudarila, kako pomembna je skrb za okolje in pohvalila trud šole in učencev pri spodbujanju ekološkega načina življenja.

Po predstavitvi ENO programa so učenci skupaj z učiteljem tehnike posadili drevo, šolski pevski zbor pa je zapel avtorsko pesem o sajenju dreves. Za konec smo se posladkali še z dobrotami iz gospodinjske učilnice, ki so jih spekli učenci posebnega programa.  

Avtor: Polona Slokar; Foto: Ajda Lalić
Komentarji uporabnikov
Tagi