DOMŽALE so ŠTARTALE na polno!

V četrtek, 10. maja 2018, je več kot 50 slušateljev vseh starosti prišlo na 1. startup delavnico Območno obrtno-podjetniške zbornice Domžale, na kateri so izvedeli, ali je njihova podjetniška ideja prava. Med njimi je bilo kar nekaj takih, ki so svoje ideje že predstavili in nad katerimi je bil navdušen tudi izkušen startupovec, Nejc Tomšič, sicer doktor medicine, po poklicu pa programer. Na podlagi novega pridobljenega znanja so se na četrtkovo popoldne že pridno lotili resnega dela.

Delavnico, ki se jo je udeležilo več kot 50 mladih potencialnih podjetnikov in ostalih, ki svoja podjetja že imajo in potrebujejo sveže ideje, in pa tistih, ki jih startup tematika še posebej zanima, je izvedel mentor Nejc Tomšič, ki je med drugim ustvaril aplikacijo za lažjo izbiro med tisočerimi zdravili, je udeležencem položil na srce: “Ne smeš se ustrašiti, ko nekaj ne gre po planu. V vsaki stvari je tako. Pomembno je, da se osredotočiš na cilj in ga imaš vedno pred očmi. Spomni se, kako boš vesel, ko ga boš dosegel. Veliko vlogo pri tem, da ga dosežeš, pa ima tudi tvoj mentor, ki se velikokrat spomni rešitev, na katere ti še zdaleč ne bi pomislil. Glavno je, da nikoli ne odnehaš in da stvar dejansko narediš.”

Soorganizatorka dogodka in podjetniška mentorica Mellanie Grudniik, je udeležencem svetovala naslednje: “Najprej moraš shoditi, da lahko letiš. Tvoj v posel spremenjen hobi si moraš na dolgi rok načrtovati tako, da ga boš lahko spremenil v posel. Vsaka zavrnitev, ki jo boš doživel, je izjemno dragocena, saj se boš moraš od vsake nekaj naučiti. Pomembno pa je, da si zaupaš. Če se nekaj sliši predobro, da bi bilo res, je verjetno res tako. Tega, da svoj hobi spremeniš v posel, pa si moraš želeti iz vsega srca, saj drugače ne boš uspel.”

Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale je tako v okviru SPOT svetovanja Osrednjeslovenska regija s 1. delavnico odprla že drugo serijo startup delavnic ŠTARTAJ DOMŽALE!

Miha Ulčar; Foto: Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Tagi