Dijaki SŠ Domžale poskrbeli, da so člani Društva Lipa pridobili nova računalniška znanja

V ponedeljek, 13. junija 2016, se je že tretjič v Lipi začelo računalniško opismenjevanje starejših v medgeneracijskem sodelovanju z dijaki drugega in tretjega letnika Srednje šole Domžale, smer: računalniški tehnik.

Uka željnih se nas je zbralo kar petnajst, nekateri prvič, nekateri pa utrjujemo že znane snovi. Dijaki – predavatelji so se letos še posebno pripravili in opremili računalnike z uporabnimi programi. Vodja predavateljev je bil dijak tretjega letnika Žiga Pele. Vsi smo bili veseli, da nam je zelo pregledno pisal navodila na tablo korak za korakom, da pridemo do želenega rezultata: prenos fotografij, Facebook, Skype, YouTube, urejanje-kategorizacija e-pošte, prenašanje datotek oziroma map v mapo, pripenjanje zavihkov, in tako naprej … Še marsikaj pa bo ostalo za drugo leto, ko bo spet organizirano izobraževanje. Predavateljev je bilo osem, tako da je delo potekalo v trojkah, predavatelj in dva slušatelja.

Izobraževanje v Lipi je bilo organizirano od 13. do 22. junija. Zadnji dan so nas obiskali predstavniki Srednje šole Domžale: pomočnik ravnatelja, Marjan Ravnikar in profesor računalništva, Borut Jagarinec. Za zaključek je vse prisotne nagovorila predsednica Društva Lipa, Metka Zupanek in se zahvalila predstavnikom SŠ Domžale za pripravljenost na medgeneracijsko sodelovanje, ki poteka že nekaj let in to zelo uspešno, kar potrjuje tudi tako veliko zanimanje prijavljenih.

Avtor: Mirjana Kavčič; Foto: Mirjana Kavčič
Komentarji uporabnikov
Tagi