Dan za mlade postregel z obilo dobre zabave

V Češminovem parku v Domžalah se je v petek, 14. junija 2019, odvijal pravi praznik za mlade, saj je bila na sporedu prireditev Dan za mlade, ki je tudi letos mladim prinesla obilo zabave, druženja in tudi prijetnega s koristnim v okviru raznih delavnic, ki so jih pripravili za to priložnost. Prireditev, ki se je odvijala od popoldanskih ur pa vse do polnoči, so popestrili mladi glasbeni bandi, za adrenalinski spektakel pa so poskrbeli Dunking Devils. Poskrbljeno je bilo tudi za prijetno osvežitev, saj je bil na voljo bazen s kajakom in supom, pripravili pa so tudi spopade z vodnimi balončki.

Na Dnevu mladih so Češminovem parku obiskovalce čakale številne ustvarjalne delavnice, druženje in obilo dobre zabave, za kar sta poskrbela Služba za turizem Domžale in Center za mlade Domžale. Mladi in mladi po srcu so se lahko preizkusili v risanju grafitov na folije, na delavnici izdelave brošk so si lahko izdelali svojo unikatno broško, prvih 48 ljubiteljev naravne kozmetike pa si je lahko izdelalo roll on za nego kože po piku komarjev.

Za glasbene sladokusce je bil voljo hip hop showcase, ki ga je pod mentorstvom v okviru projekta Each One Teach One, izvajala ekipa mladih hip hop glav, z znanjem pridobljenim pri Javnem zavodu Mladi zmaji v sklopu mestnega inkubatorja. Na prireditvi so mladim v obliki delavnic predstavili veščine hip hop kulture; hip hop show, rap, dj-ing, beatmaking , breaking in hip hop grafiti.

Center za mlade Domžale v okviru projekta kratkoročne prostovoljske službe gosti 11 prostovoljcev, ki so v Domžalah preživeli več kot mesec dni in razvijali aktivnosti za delo z mladimi na ulici. Prostovoljci oblečeni v zelene majice Centra za mlade Domžale, so za obiskovalce pripravili različne aktivnosti: delavnico grafitiranja, plesno delavnico, t. i. body percussion, kjer so lahko spoznali, kako lahko skozi ples ustvarjajo glasbo, vodne mehurčke, poslikavo obrazo, photo booth in različne športne igre, med drugim nekoliko drugačno različico družabne igre tri v vrsto in igre z žogo, kot sta košarka in M6.

Ker v poletje nismo zakorakali samo na koledarju, ampak tudi v praksi, je bilo poskrbljeno tudi za prijetno osvežitev, saj sta bila na voljo vodna drča in supanje s kajakom, v okviru delavnice vodnih balončkov pa so v ograjenem bojišču potekali trije vodni spopadi z vodnimi balončki. Za pravi adrenalinski spektakel so med prireditvijo poskrbeli Dunking Devils, ki so tudi v Domžalah dokazali, da so vrhunski akrobati in zabavljači.

Svoj prostor pod soncem v Češminovem parku so na osrednjem odru dobili mladi glasbeni bandi. V času prireditve so se občinstvu predstavili: Bend Sortment, M8s band, Imperij band, Bend Debeat, D`best bend in Before time. Ob zaključku dneva mladih pa je sledil še koncert benda Lusterdam. Prireditev, ki jo je povezoval Sašo Stare se je udeležila tudi podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec, ki skupaj s Tinkaro Koleša, direktorico Centra za mlade Domžale nagovorila obiskovalce.

Po videnem in tudi odzivih obiskovalcev Dneva mladih, je bil program letos več kot odličen, popoldne in večer pa sta minila kar prehitro. Se vidimo prihodnje leto!

Več fotoutrinkov s prireditve si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar

Tagi