Dan skavtskih veščin – Dob

V Dobu pri Domžalah se je 20. 4. 2013 pred cerkvijo svetega Martina odvijal praznik domžalskih mladih in odraslih skavtov. Sončen dan nas je kar vabil na srečanje.

Mladi skavti so pokazali , kako se poka z velikim bičem. Ni lahko, kot si marsikdo misli. Bič je kar težak za otroško roko, paziti pa potrebno z ravnanjem z njim, da se ne udariš, ker zelo boli. Naslednja točka je bila hoja po vrvi nad tlemi, kjer se je potrebno spopasti z ravnotežjem, nato pa so se lotili izdelovanja košaric iz vrbovih vej. Lepe lične košarice je bilo lepo izdelovati, saj so mladi skavtski prsti spretni, oči vedoželjne in če je še volja, se da marsikaj narediti. Naslednja točka je bilo kurjenje ognja, pa izdelovanje peciva mafini. Pomaranči odrežeš zgornji del olupka kot pokrovček, z žlico poješ vsebino, not v olupek, ki je sedaj v obliki skodelice, naliješ maso za mafine, zapreš z prej odrezanim delom pomaranče, zaviješ v alu folijo in pristaviš na žerjavico, čez nekaj časa pa vse vzameš z ognja, odviješ, olupiš in imaš lepo pečen mafin. Super.

Odrasli skavti pa smo pripravili, izdelovanje in pletenje zapestnic iz volne, pokazali smo nekaj igric z vrvicami, ki smo se jih mi ko smo bili še otroci, radi igrali. Zelo zanimivo je bilo za otroke, kaj vse se da narediti z to igro. Z naslednjo točko pa smo prikazali, kako se z krep papirja in palčke naredi prečudovit cvet.

Delovni popoldan smo sklenili še z peko čevapčičev in ob dobrem vremenu dobre volje in veseli ter z novimi spoznanji počasi zapustili prizorišče skavtskih veščin.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi