Na Savski cesti v Domžalah z avtom trčil v hišo, ukleščenega voznika iz vozila rešili gasilci

Danes nekaj po 14.30 uri popoldan je starejši voznik osebnega vozila na Savski cesti v Domžalah trčil v stanovanjsko hišo, pri tem pa je utrpel poškodbe. Ukleščenega voznika so iz vozila s tehničnim posredovanjem rešili gasilci CZR Domžale in ga predali v oskrbo reševalcem NMP ZD Domžale, ki so ga nato z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Ljubljana.

Matjaž Hribar, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči, ki se je pripetila na Savski cesti 27 v Domžalah, obveščeni ob 14.37 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, nato pa s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščenega voznika ter pomagali reševalcem NMP ZD Domžale pri njegovi oskrbi in prenosu do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so nato še z vpojnimi sredstvi posuli razlite tekočine na cestišču. Hribar nam je še povedal, da je bil voznik, ki naj bi utrpel poškodbe v spodnjem delu telesa, ves čas pri zavesti.

Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da so bili policisti okrog 14.40 obveščeni o prometni nesreči v Domžalah, v kateri je bila poškodovana ena oseba. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 97-letni voznik osebnega vozila BMW vozil po Savski cesti v Domžalah od Dragomlja proti Ljubljanski cesti ter zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču trčil v vogal hiše na Savski cesti. Voznik se je v prometni nesreči lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Naknadno mu bo izdan plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: P.N.

 

Komentarji uporabnikov
Tagi