Na domžalski tržnici podtaknili požar, pogoreli stojnici in kolo z motorjem

Včeraj nekaj po 23.30 uri je prišlo do požara stojnic na domžalski tržnici. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Domžale-mesto. V požaru, ki je bil po vsej verjetnosti podtaknjen, sta bili uničeni dve stojnici in kolo z motorjem, ostale stojnice pa je gasilcem uspelo rešiti pred ognjem.

Matjaž Korošec, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o požaru stojnic na domžalski tržnici, obveščeni ob 23.41. Ob njihovem prihodu sta bili dve stojnici v ognju in še kolo z motorjem, ki je bilo naslonjeno na eno izmed gorečih stojnic. Gasilci so s hitrim posredovanjem pogasili goreči stojnici in kolo z motorjem, ki pa jih je ogenj popolnoma uničil, jim je pa uspelo pred ognjem rešiti ostale stojnice, ki so bile v bližini. Korošec je povedal, da je bil požar po vsej verjetnosti podtaknjen, saj je ob njihovem prihodu smrdelo po bencinu. Sreča v tej zgodbi, ki se je pripetila sredi noči, je tudi ta, da je požar opazil očividec, ki je takoj podal prijavo, prav tako je že pred prihodom gasilcev umikal stojnice, ki so se nahajale v bližini gorečih stojnic.

Na intervenciji je sodelovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvemi vozili in deset gasilcev PGD Domžale-mesto z dvemi vozili. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Kamnik. Korošec je še povedal, da je intervencija gasilcev potekala hitro in usklajeno.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi