Zmagovalne poletne fotografije Visit Domžale

S prihodom septembra in koncem poletja, se je zaključil tudi poletni fotonatečaj, ki ga organizira Občina Domžale, Služba za turizem. Cilj natečaja je pridobitev kvalitetnih in estetsko privlačnih promocijskih fotografij s tematiko iz okolja in dejavnosti v občini Domžale in uveljavljanju domžalskih fotografov skozi izdelane promocijske materiale.

Veseli smo, da je na spletni naslov fotografija@domzale.si prišlo več fotografij kot v pomladnem natečaju, točno 25, od katerih smo 4 morali izločiti, ker niso ustrezale razpisnim pogojem. Poletne fotografije so prikazovale predvsem čudovito naravo naše občine in z navdušenjem smo opazili, da je priljubljen motiv zelena os regije, torej Kamniška Bistrica s pritoki. Veseli nas, da naši občani uživajo na rekreacijski osi in jo prepoznajo kot simbol našega mesta.

Tako je zmagovalna fotografija postala delo gospe Branke Bešter, »Pogled na Kamniško Bistrico s starega mostu«. Drugo mesto si je zaslužila fotografija »Mengeško polje«, ki jo je posnela gospa Sanela Brnić in tretje mesto »Kulturni dom in Kavarna«, ki jo je posnela gospa Eli Drenik. Vsekakor je Kulturni dom Franca Bernika tudi pogosti motiv domžalskih fotografij, kar je tudi prav, saj je čudovita secesijska zgradba, stara več kot 100 let, resnično navdihujoča. Komisija se je po temeljitem pregledu odločila za prvih pet in med njimi izbrala omenjene zmagovalne tri, ki jih je v pregled dobil še župan.

Komisija je ugotovila, da na fotografijah pogreša predvsem motiv dogodkov, torej domžalskega dogajanja. Na strani, kjer je objavljen razpis (https://www.domzale.si/razpis/126875), je priložen tudi seznam dogodkov, kamor še posebej vabimo fotografe. Jesenski fotonatečaj se je že pričel, tako da vljudno vabimo vse občane, obiskovalce in fotografske navdušence, da na objektiv ujamejo košček prostora zadovoljnih ljudi.

Občina Domžale, Služba za turizem

Komentarji uporabnikov
Tagi