Zlata, srebrna in bronasta

Zveza likovnih društev Slovenije je 14. novembra 2015 v Trbovljah pripravila zaključno razstavo likovnih del in podelila priznanja zlate, srebrne in bronaste palete 2015 avtorjem s pridobljenimi certifikati v letošnjem letu.

Prvič so bile poleg zlate podeljene še srebrne in bronaste palete najuspešnejšim posameznikom, trem najuspešnejšim društvom pa je prvič podelilo zlato, srebrno in bronasto plaketo, s čemer želi ZLDS spodbuditi društva in posameznike k večji ustvarjalnosti in kulturni zavesti.

Likovno društvo Mengeš je bilo letos zelo aktivno. Tri članice so v projektu Zlata paleta 2015 prejele kar pet certifikatov kakovosti. Na zaključni razstavi likovnih del je razstavljena risba Irene Novak z naslovom »Žabica«, Leonida Goropevšek je prejela za grafiko »Flaše« Zlato paleto, razstavljeno pa je še njeno delo »Sanje«. Binca Lomšek je za fotografijo »Kje si, zombi?« prejela Srebrno paleto, razstavljena pa je še njena risba »Zapeljivke«.

Letos prvič je ZLDS točkovala uspešnost posameznih društev glede na oddana in nagrajena likovna dela po posameznih tematikah in deset najuspešnejših društev objavila, prvim trem pa podelila zlato, srebrno in bronasto plaketo. Likovno društvo je tudi tukaj presenetilo, prejelo je Bronasto plaketo, doseglo 1270 točk, le 10 točk manj od drugo uvrščenega društva Gal iz Rečice ob Savinji.

Letos je bilo oddanih rekordno število del (648) in sodelovalo rekordno število avtorjev (244), tako je imela strokovna komisija za posamezne tematske razstave zelo zahtevno delo. Podelila je 177 priznanj in 59 certifikatov kakovosti. Dela, ki so pridobila certifikat v letu 2015, so na razstavi v Delavskem domu Trbovlje do 6.12.2015.

V društvu smo izjemno zadovoljni z doseženim uspehom, to nam daje nove energije za nove izzive.

Avtor: Likovno društvo Mengeš; Foto: Likovno društvo Mengeš
Komentarji uporabnikov