Zdaj pa kar Afne guncat

Afne guncat je naslov nove knjige Primoža Hienga, sicer novinarja in fotografa, ki se tokrat spet podaja v pisateljske vode. Knjiga z nenavadnim naslovom Afne guncat je te dni izšla pri založbi Harlekin No. 1 z Brezovice pri Ljubljani. Primož Hieng je domžalskim mladim bralcem že znan, saj je pred leti v sodelovanju z Občino Domžale izdal turistični vodnik za otroke Rajžamo po Domžalah, ki so ga mladi bralci z navdušenjem sprejeli. V njem so zgodbe o domžalskih zanimivostih, napisane prav na kožo mladim bralcem.

V 21 kratkih zgodbah, ki jih je z zanimivim pristopom ilustriral akademski slikar Boštjan Plesničar, oblikovali pa v D.C. studiu Kamnik pod vodstvom Marjana Kocjana, nastopajo babica Anica in dedek Peter ter vnuka Mojca in Boštjan, ki sta bratec in sestrica. Vsi štirje skupaj preživljajo poletne počitnice, hodijo na izlete, tudi na Šmarno goro in v živalski vrt, dogajajo pa se jim dokaj čudne stvari. Avtor knjige se je odločil, da tokrat na kar se da zabaven način otrokom razloži najpogostejše nenavadne izraze, t. i. frazeme, ki jih zelo pogosto uporabljajo odrasli, posnemajo pa tudi otroci.

Tako v zgodbah razloži, kaj pomenijo pojmi medvedja usluga, občutljiv kot mimoza, afne guncat, krokodilje solze, imeti krompir, tristo kosmatih medvedov, kamor gre še cesar peš, brez dlake na jeziku in podobno.

To je že 20. avtorjeva knjiga, ki se je doslej posvečal zdravilnim energijam in vodam, pustnim šegam, nenavadnim zgodbam iz vse Slovenije in fotografiranju iz helikopterja. Novinar in fotograf Primož je do zdaj za svojo ustvarjalnost prejel deset pomembnih nagrad in priznanj, tudi posebno priznanje občine Kamnik in zlato priznanje občine Kamnik ter nagrado občine Domžale. Na fotografskih natečajih pri nas in v tujini je za svoje fotografije dobil več kot 120 diplom in nagrad.

Kamor gre še cesar peš.

Pravkar je zaključil še eno pomembno delo, saj bo v drugi polovici novembra izšel povsem na novo zasnovan turistični vodnik za invalide z naslovom Z vami bom na rajžo šel, ki bo hkrati tudi prvi popolni vodnik za gibalno ovirane, delno tudi za slepe in slabovidne ter gluhe in naglušne. V njem bo predstavljenih 52 za invalide povsem dostopnih točk, ki so vsekakor vredne ogleda.

Naročilo knjige:

M: 041 991 857

E: primoz.hieng@gmail.com

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Primoža Hienga

Komentarji uporabnikov
Tagi