Zaradi rekonstrukcije Mlinarske brvi POPOLNA ZAPORA javne poti Radomlje – Homec

Občina Domžale obvešča o popolno zapori in delih na Mlinarski brvi preko Kamniške Bistrice med Radomljami in Homcem. Omenjeno brv bo Občina Domžale prenovila oziroma ponovno zgradila. Je pa že pred samo prenovo ta brv dobila novo ime – Mlinarska brv. Ime so na Občini Domžale izbrali zaradi dolgoletne tradicije mlinarstva ne le v Radomljah, temveč po več krajih naše občine. Samo na »radomeljski« Mlinščici je v preteklosti mlelo kar pet mlinov, danes pa deluje le še Kraljev mlin.

»Gibanje je eden od pomembnejših stebrov zdravja, zato je pomembno, da vsakemu občanu zagotovimo možnost rekreacije. Današnji ritem življenja je za marsikoga zelo naporen, zato ni naključje, da se ljudje vse bolj pogosto zatekajo k aktivnostim in sproščanju v naravi. Na Občini Domžale se trudimo ustvarjati prostor zadovoljnih ljudi, to je prostor, ki občanom omogoča, da kvalitetno preživijo svoj prosti čas. S tem namenom nadaljujemo z urejanjem premostitvenih objektov in rekreacijske osi ob reki Kamniški Bistrici«, so povedali na Občini Domžale.

Na Občini Domžale krajane Homca in Radomelj ter ostale občane obveščajo, da bo zaradi rekonstrukcije Mlinarske brvi na Homcu med 1. marcem in 30. majem 2017, potekala popolna zapora javne poti KP 572154 Radomlje – Homec.

»Zaradi dotrajanosti moramo staro brv podreti in zgraditi novo. Dela bo izvajalo podjetje Gorenjska gradbena družba, d. d., Jezerska cesta 20, 4000 Kranj, v vrednosti 230.116,53 evrov z DDV. V času trajanja popolne zapore brvi bo možen obhod preko mostu v Radomljah ali preko mostu želja v Nožicah«, so v zvezi s prenovo Mlinarske brvi še povedali na Občini Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Vido Repanšek
Komentarji uporabnikov