Že dopoldne plesali na Zelenem robu

V nedeljo, 3. avgusta 2014, je bila na Veliki planini zabava z Duom Pustotnik, Tomažem in Tjašo Pustotnik. Že ob deseti uri dopoldne sta zaigrala tako veselo in ubrano, da so se številni planinci poskočno zavrteli na plesišču. Svež gorski zrak in sonce na planini je privabilo številne obiskovalce željne zabave in dobre domače hrane, ki jo pripravljajo v gostišču Zeleni rob.

Orkester Pustotnik smo Slovenci spoznali, ko so se prijavili na oddajo Slovenija ima talent, kjer so zasedli 2 mesto v finalni oddaji. 40-članski orkester je plod Tomaževih učencev, saj sta skupaj s Tjašo ustanovila svojo zasebno glasbeno šolo. Odličen nastop pa je za orkester Pustotnik pomenil medijski preboj in prepoznavnost širom po Sloveniji in tudi v tujini. V sodelovanju s Turizmom Ljubljana so prepotovali Bih, Srbijo, Hrvaško, Slovenijo, Italijo in Avstrijo. Predstavljali so Slovenijo in njene lepote.
Tomaž je pri osmih letih pričel z učenjem harmonike in klavirja, leta 1993 pa je postal absolutni prvak na evropskem tekmovanju diatonične harmonike v Udinah in Babni gori. Tjašo smo pred tem lahko spoznali po nazivu: »Prvi glas Gorenjske«, dvakrat je bila prisotna tudi na Melodijah morja in sonca in vedno je prišla v finale.

Duo Pustotnik je začel s svojimi nastopi, ko se je evforija z orkestrom Pustotnik malce polegla, še vedno pa v svoji glasbeni šoli kalita številne talente. Posebnost Dua Pustotnik je tudi ta, da vse izvajata v živo. Sliši se ju tako v sosednji Avstriji, kot na Hrvaškem.

Če ste tokratno zabavo zamudili, pa se na Zelenem robu na Veliki planini lahko zabavate še 10., 15. in 16. avgusta, ko bo tam ponovno nastopil živahni Duo Pustotnik.

Po sprehodu med zelenimi pašniki in žvenketom kravjih zvoncev se boste torej zavrteli ob svoji najljubši viži, za vaše želodčke pa bo poskrbela ekipa z Zelenega roba, z domačimi enolončnicami, pečenicami, sirovimi štruklji,…

Nihalka vas na planino odpelje na vsake pol ure, prva vožnja je ob 8.00, zadnja pa ob 20ih.

Avtor: Polona Grahek: Foto: Polona Grahek
Komentarji uporabnikov
Tagi