ZaRoCKANI Vir – mega glasbeni spektakel za oči in pravi balzam za ušesa

Pust je že tukaj in sedaj. To pa dobro vemo po tem, ker se je v Pustni deželi Vir že začelo dogajati na polno. In če bi kdo rad zavrtel čas nazaj, tega žal ne more. Edina stvar, ki mu preostane, če ni za pusta, da se odseli vse do avgusta. Za vse, ki pa so za pusta, pa pomeni, da bodo do prihodnje srede mastna in mokra usta, saj je ta čas namenjen za pustne norčije in pustna rajanja. Prvo veliko pustno rajanje je že za nami, za kar je v velikem prireditvenem šotoru v Športnem parku Vir, včeraj zvečer poskrbel največji evropski Queen Real Tribute Band, ki je obudil spomin na eno največjih rock skupin vseh časov.

Veliki prireditveni šotor v Športnem parku Vir je včeraj zvečer pokal po šivih, saj se je obetal mega glasbeni spektakel za oči in pravi balzam za ušesa, ki so ga organizatorji poimenovali ZaROCKANI Vir. Nastopil je namreč največji evropski Queen Tribute Band, ki je nastopil na mnogih velikih festivalih in Queen konvencijah v Evropi in širom po svetu. Za seboj pa imajo tudi že štiri velike turneje po Braziliji in seveda mega glasbeni nastop v Pustni deželi Vir. Za ogrevanje pred vročico večera, je v uvodu večera poskrbela vedno bolj prepoznavna slovenska rock skupina San Di Ego. Nato pa je sledil nastop Queen Tribute Band, ki po odzivu obiskovalcev ni razočaral, temveč je navdušil na polno, saj so člani tega benda pripravili nepozaben show. Poleg odlične glasbene izvedbe in energije, je bend krasila garderoba, identična garderobi, ki so jo nosili člani originalne zasedbe. Kitarist je kitaro igral s kovinskim kovancem, enako kot Brian May, da je dobil originalno barvo zvoka na kitari. Ker ima pevec enako barvo glasu, kot Freddy Mercury, je marsikdo mislil, da je na odru on …

Skratka, bil je nepozaben koncert, na katerem je Queen Tribute Band poskrbel, da so obiskovalci v živo podoživeli vso veličino legendarne skupine Queen in obudili enega največjih svetovnih pevcev Freddia Mercurya. Show must go on, We are the championis, I want to break free, Radio Ga Ga, We will rock you, Bohemian rhapsody … so samo nekateri od legendarnih hitov, katere so lahko obiskovalci slišali v živo. Če vas ni bilo tam, vam je lahko žal!

Za ogrevanje je poskrbela slovenska rock skupina San Di Ego.

Queen Real Tribute Band je bil ustanovljen aprila 2006. Bend sestavljajo profesionalni glasbeniki. So veliki ljubitelji klasičnega rocka in zasedbe Queen, zato so se odločili ohraniti spomin na eno izmed največjih rock skupin vseh časov. V letu 2007 in 2008 so odigrali številne koncerte po vsej Vzhodni Evropi in zelo kmalu postali ena največjih Queen tribute skupin na svetu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Matjaž Sedušak

Tagi