Vir že pustno okrašen, oblast kmalu v rokah Strička

Vsi tisti, ki ste se že peljali skozi Vir pri Domžalah, potem ste že opazili, da je pustno obarvan – okrašen z različnimi pustnimi maskami in okraski. Jutri v nedeljo, se bo Vir spremenil v Pustno dežele s pustnimi zakoni, ki bodo veljali vse do pepelnice. Žal letos tradicionalnih prireditev, vključno s karnevalom, zaradi epidemije ne bo, bomo vseeno pusta pričakali na malce drugačen način, za kar bodo poskrbeli v Pustni sekciji Striček.

Na Viru pri Domžalah je v petek, 29. januarja 2021, potekalo pustno okraševanje Bukovčeve ulice, saj so člani Pustne sekcije Striček Vir na drogove javne razsvetljave obesili koše s pustnimi maskami, zastave Pustne dežele Vir ter še marsikaj, kar spominja na pustni čas, ki bo letos zaradi epidemije drugačen, kot smo ga bili vajeni v preteklih letih.

V Pustni sekciji Striček so se odločili, da kljub temu ne bodo vrgli puške v koruzo, ampak bodo vseeno pričakali pusta na malce drugačen način. Z vami bodo virtualno, skladno s priporočili NIJZ. Prvič že to nedeljo, 31. januarja 2021, ob 12. uri, ko si boste na našem portalu in naših družabnih omrežjih lahko ogledali predajo oblasti in ključa občinske blagajne.

Postavitev Strička na Viru. (Foto: arhiv domžalca)

“Dežela na Viru bo tudi letos pustno obarvana in naš dragi Striček bo s svojim udobnim sedežem na strehi lekarne z viška opazoval in spremljal dogajanje v pustni deželi. Župan Občine Domžale, Toni Dragar, bo predal ključ občinske blagajne predsedniku Pustne sekcije Striček, Petru Koscu – Pipiju. Pustna sekcija Striček bo ponovno prevzela oblast in veljati bodo začeli strogi pustni zakoni,” so nam zaupali v Pustni sekciji Striček.

Seveda bo prenos oblasti potekal povsem varno, s priporočeno razdaljo in na zabaven način. Župan pa nam je malce namignil, da letos ne bo kar tako zlahka predal oblast. Ga bo predsednik Pustne sekcije Striček uspel prepričati, da je to pravilna odločitev in da bo pustna oblast poskrbela za prave, tudi anti covid ukrepe in s strogimi pustnimi zakoni zelo hitro napolnila občinsko blagajno.

V Pustni sekciji Striček še pravijo, da se nam obeta težko pogajanje in kopica vročih argumentov: “Zanimivo, šaljivo in zabavno bo. Vabljeni k ogledu prenosa predaje oblasti in ključa občinske blagajne, ki bo potekala v nedeljo, 31. januarja 2021, ob 12. uri na portalu domžalec.si in njegovih družabnih omrežjih.”

V Pustni sekciji Striček so na njihovi Facebook strani že objavili tudi znane obraze, ki so se že pojavili na Viru pri Domžalah. Očitno so že slišali, da bo pri predaji oblasti in ključa občinske blagajne v igri nekaj evrov.

Ker je epidemija odpihnila vso tradicionalno pustno dogajanje, bo tudi letošnji karneval na Viru potekal malce drugače. Na pustno nedeljo, 14. februarja 2021, si boste na našem portalu in družabnih omrežjih lahko v živo ogledali Karneval malo drugače. Prenos v živo se bo pričel ob 14. uri in 31 sekund.

Miha Ulčar; Foto: Pustna sekcija Striček, arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi