V Pustni deželi Vir je šlo tudi letos za hec!

Če so včeraj dopoldan dežne kaplje povzročale sive lase organizatorjem letošnjega 25. karnevala na Viru, je bilo popoldan slika čisto obratna. Lepo sončno, skoraj pomladansko vreme, je v Pustno deželo Vir privabilo mlado in staro od blizu in daleč. Vsi pa so tja prišli z enim namenom. Da si ogledajo karneval na katerem je letos sodelovalo preko štirideset skupinskih mask.

Ob 14. uri in 25 sekund se je v Pustni deželi Vir začelo za hec. Točno ob tej uri je pisana druščina skupinskih mask krenila po Bukovčevi cesti proti Športnemu parku na Viru. Tudi letos so si obiskovalci lahko napasli oči nad izvirnostjo sodelujočih. Predvsem pa, da so se vsi zelo dobro zabavali. Kislih obrazov namreč ni bilo videti. Eden izmed pravil v Pustni deželi Vir je namreč, da naj se vsak, ki ni za Pusta, izseli do avgusta. Med obiskovalci smo opazili tudi župana Tonija Dragarja in podžupanji mag. Renato Kosec in mag. Jano Miklavčič, ki pa tokrat niso bili v uradni funkciji, saj le-te sedaj, ko je oblast prevzela Pustna Sekcija Striček, mirujejo.

Na letošnji povorki so obiskovalci med drugim lahko videli Virmenčkove, Aladina in čudežno svetilko, Bitstriške rake, Kugoško mornarico – Onasis, Pekarno Maš-Miš, Vir TV Grand Show, Gasilca Samota, Mafijo, Karte tete Marte, Taprava Kekec pašteta, Gorenjske ovce – Lesce, Kekščevo deželo, Konjeniški klub Pik – Kantri stil, Pingvinčke, Shreka, Klovne svetovne, Minionse, kurente iz Ormoža, Orače iz Jablovca, Generale iz Vranskega ter še mnoge druge. Tako kot vsako leto, tudi letos ni manjkala Godba Domžale, ki je poskrbela, da skupinske maske imele pravi ritem. Letošnja voditelja prireditve sta bila Rok Kokotec in Primož Ložar, ki sta obiskovalcem podrobno predstavila vsako posamezno skupinsko masko.

Da pa tudi tokrat Pust ni bil brez suhih ust, so organizatorji poskrbeli v velikem ogrevanem šotoru v Športnem parku Vir, kjer se je po karnevalu začela prava pustna zabava za katero je poskrbel ansambel Jureta Zajca. Če pa je kdo od tam odšel lačen in žejen, pa si je kriv sam. Ker je povorko spremljala tudi stroga žirija v sestavi Vere Vojske, Jožeta Töniga, Katje Saksida in Monike Koderman, so pred zabavo najboljšim skupinskim maskam podelili tudi nagrade.

V torek na Pusta bodo skozi ves dan potekala žalne slovesnosti, ob 18. uri pa na saharskem hribu sledi še sežig Pusta in seveda obvezno žalovanje s sedmino … Tudi letos se je Pustna sekcija Striček iz Vira, s predsednikom Petrom Koscem – Pipijem, ministri, prostovoljci ter sodelujočimi potrudila, da se je na Viru dogajalo in da je bilo za hec ter da Pust ni odšel neopaženo.

Več foto utrinkov s karnevala na Viru, si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Grega Pirc, Miha Ulčar; Video: Miro Pivar, Simona Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi