V Pustni deželi Vir je bilo najbolj NOOROO in najbolj ognjeno pustno rajanje v deželi Kranjski

Veliki prireditveni šotor v Pustni deželi Vir, ki se na nahaja v pustnem športnem parku, je včeraj dvakrat pokal po šivih. Najprej so ga popoldne zasedle male maškare, saj je v njem potekal otroški Živ-Žav z Ribičem Pepetom, zvečer pa so na vrsto prišlo malo večji otroci, se pravi velike maškare, ki so ravno tako do zadnjega kotička zapolnile veliki prireditveni šotor. Za njih pa je potekalo Veliko pustovanje, letos z Grupo Vigor in Ognjenimi muzikanti, zato se je tudi tokrat po pustno rajalo vse do zgodnjih jutranjih ur.

Bolj, ko se je veliki kazalec na uri premikal navzgor, vse bolj se je veliki prireditveni šotor v Pustni deželi Vir polnil z mladimi in malo manj mladimi, oblečeni v različne kostume, tudi v skupinske. Vsem pa je bilo skupno to, da so se udeležili velikega pustnega žura, za kar so letos poskrbeli postavni fantje iz hrvaške Grupe Vigor, nad katerimi so bile najbolj navdušene predstavnice nežnejšega spola, malo manj pa seveda njihovi spremljevalci. Poleg Grupe Vigor so za žur poskrbeli tudi poskočni Ognjeni muzikanti.

Organizatorji iz Pustne sekcije Striček so najlepše maske po izboru žirije tudi bogato nagradili z nagradami, ki so jih prispevali sponzorji. Med skupinskimi maskami je prvo mesto osvojila skupina JOOLY – limited edition, drugo mesto Pikapolonice in tretje mesto Flamingi. Med maskami v parih sta bila nagrajena Škota in Kremenčkov Fred s soprogo Vilmo.

Tudi letos se je v Pustni deželi Vir rajalo in odganjalo zimo vse do zgodnjih jutranjih ur, ko so prvi pustni petelini v soseščini že oznanili, da se bliža jutro in da je že čas, da se vsak odpravi proti domu ali pa kam drugam, če je slučajno med pustnim žurom preskočila tudi kakšna iskrica.

Pustne norčije in rajanje pa se v Pustni deželi Vir nadaljuje tudi danes. Najprej je na sporedu tradicionalni pustni karneval, že 27. po vrsti, ki se bo pričel točno ob 14. uri in 27 sekund. Nato pa bo pod velikim prireditvenim šotorom potekala pustna zabava z ansamblom Odziv.

Če komu vse to dogajanje ni všeč. Se pravi, da ni za pusta, pa naj se odseli vse do avgusta!!!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Matjaž Sedušak
Komentarji uporabnikov
Tagi