V pustni deželi Vir je bil tudi letos najbolj nori pustni žur na sončni strani Alp

Tako kot vsako leto, je tudi letos na pustno soboto v Pustni deželi Vir potekalo najbolj noro pustno rajanje na sončni strani Alp. Na veliki pustni zabavi, na kateri sta za žur poskrbeli skupini Harmonk`N`Roll in Pop Design, ni manjkalo maškar od blizu in daleč, ki so do zadnjega kotička napolnile veliki prireditveni šotor v Športnem parku Vir.

Tudi na letošnjo pustno soboto se je v Pustni deželi Vir dogajalo na polno. Čez dan so na svoj račun prišli otroci, saj sta za njih potekala kar dva otroška pustna rajanja, ki so ju združili s pustno povorko. Male maškare so se najprej zabavale v Češminovem parku v Domžalah, nato pa so se v pustnem sprevodu podale še na Vir, kjer je potekal otroški Živ Žav in družinsko pustno rajanje z Manco Špik. Ko pa je padel mrak, pa so na svoj račun prišli veliki otroci, saj je za njih v velikem prireditvenem šotoru na Viru potekalo veliko pustovanje.

V Pustno deželo Vir je na veliki nori pustni žur tudi letos prišlo mlado in staro, ki so do zadnjega kotička napolnili veliki  prireditveni šotor. Ker je bilo to pustno rajanje in povrhu še noro, seveda niso manjkale raznolike maškare, tudi skupinske, ki so prišle od blizu in daleč. Organizatorji so poskrbeli, da so bile najbolj izvirne skupinske maske po izboru žirije tudi bogato nagrajene. Letos sta za žur poskrbeli skupini Harmonk`N`Roll in Pop Design z Miranom Rudanom, zato se je po pustno rajalo in plesalo vse do takrat, ko so prvi petelini iz soseščine naznanili, da se počasi bliža jutro in da je že čas, da se tudi zabave željne maškare počasi odpravijo k počitku. In tako je tudi bilo. Treba si je nabrati novih moči, saj bo danes točno ob 14.00 in 28. sekund na sporedu tradicionalni pustni karneval, nato pa še nedeljski pustni žur s TV Golica. Na Golica odru bosta obiskovalce zabavala ansambel Zaka pa ne in mlad ansambel Murni. Organizatorji pravijo, da bo prava pustna zabava zagotovljena tudi tokrat!

Na nedeljski pustni zabavi bodo organizatorji izbirali najbolj izvirne, zabavne, inovativne, igrane in kreativne maske v dveh kategorijah (1. skupinska maska in 2. družinska/otroška maska). Izbrana maska v prvi kategoriji bo prejela 1.000 EUR nagrade.

O tem, kako je bilo v petek na mega glasbenem spektaklu ZaROCKANI Vir, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Matjaž Sedušak

Tagi