V prvomajsko jutro s tradicionalno glasbeno budnico

Tudi letos so bili vremenski pogoji za izvedbo Prvomajske glasbene budnice na naši strani. Uspelo nam je izvesti že 9. tradicionalno budnico, ki smo jo izpeljali po nekaterih krajih v občini Domžale. Kljub jutranjim nizkim temperaturam smo se s traktorjem in inštrumenti na prikolici na pot podali z željo, da prebudimo čim več ljudi v krajih in vaseh, ki smo jih obiskali.

Budnico smo začeli na Studencu pri Krtini, pot pa smo nadaljevali skozi Škocjan, Brezje, Krtino, Dob in Podrečja ter vse do Ihana. Na poti domov smo se ustavili v Florida baru v Dobu, kjer smo si privoščili prvi golaž v prvomajskem jutru. Po krajšem postanku smo našo pot nadaljevali po okoliških vaseh. Kot že vsako leto pa smo budnico tradicionalno končali v Gostilni Soklič v Zalogu pod Sveto Trojico, kjer so nas postregli z golažem, mi pa smo za vse obiskovalce zaigrali tudi nekaj domačih viž.

Na prvomajski glasbeni budnici so sodelovali: Andreja Starman, Lovro Lončar, Domen Košič (harmonika), Boštjan Cerar (bobni, bariton) ter Andraž Breznik, Mirko Cerar, Tonček Cerar in Sara Skubic.

Utrinke s Prvomajske glasbene budnice si lahko ogledate na priloženih fotografijah in v videoposnetku.

Boštjan Cerar

Komentarji uporabnikov
Tagi