V Čarobnem mestu s Slavkom Ivančićem obujali spomine na stare čase

Kljub temu, da ta vikend kroji deževje, domžalsko Čarobno mesto živi v vsej svoji čarobnosti. Kislo vreme in deževje številnim obiskovalcem ni preprečilo, da se ne bi udeležili vsaj enega izmed dogodkov, ki so se odvijali v zadnjih dveh dneh. Sobotni večer je bil rezerviran za skupino deklet, ki slišijo na ime Ain’t Harmony ter legendarnega Slavka Ivančića, ki je s svojimi zimzelenimi melodijami obiskovalce popeljal v stare čase, ki jih še nismo pozabili.

Obiskovalci, ki so že obiskali Čarobno mesto, ki se nahaja v Slamnikarskem parku, so nad njim več kot navdušeni, saj Čarobno mesto nudi pravo mero intimnosti, obenem pa se lične lesene hišice lepo skladajo s samim parkom. Svoj čar dodajo tudi praznične lučke in lepo okrašen paviljon, v katerem potekajo nastopi glasbenikov, tam pa se odvija tudi program za otroke.

Legendarni Slavko Ivančič navdušil

Sobotni program se je začel s otroško predstavo Čarobni prazniki, ki govori o Snežni kraljici, ki se pripravlja na novoletno praznovanje. Ker ji je šlo kot nalašč vse narobe, ji je na pomoč priskočil prijatelj čarovnik Uršolin, ki je praznikom vrnil barve in pričaral snega za sani dobrega moža ter vesele zimske dni.

Po predstavi, ki je otroke navdušila, so na oder Čarobnega mesta stopila dekleta, ki slišijo na ime Ain’t Harmony. Gre za skupino deklet, ki je vsaka za sebe solistka, skupaj pa si delijo strast do petja in ustvarjanja harmonij. Sledil je še vrhunec večera, za kar je poskrbel legendarni Slavko Ivančič, ki še ni pozabil na stare čase, zato je z veseljem svoje zimzelene melodije delil s publiko, ki se je navdušeno zibala ob zvokih melodij in seveda prepevala z njim. Seveda so vsi zbrani ob tem pozabili na slabo vreme in dežne kaplje. Če se imaš lepo, potem ni težav, tudi če pada dež. Za rdečo nit večera je poskrbel Robert Pečnik – Pečo.

Pravljični večer z Ditko

Če kdo ne ve, kaj bi počel danes zvečer, potem naj mu sporočimo, da zvečer vse poti vodijo v Čarobno mesto. Tokrat boste lahko prisluhnili kantavtorici, pevki in skladateljici Ditki, zmagovalki Singer/Songwriter Festivala, Sofija 2019 v Bolgariji, oktobra je izdala svoj 4. CD (3. z uglasbeno poezijo) in razprodala oba koncerta ob predstavitvi novega albuma.

Njena glasbena zgodba je kombinacija uglasbene poezije znanih slovenskih pesnikov, največ Ferija Lainščka, kot tudi Toneta in Marka Pavčka ter Cirila Zlobca in avtorske glasbe v angleškem jeziku. Glasbo ustvarja skupaj s svojim očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem, pianistom in pevcem, ki je tudi stalni član njene glasbene zasedbe ter avtor aranžmajev vseh Ditkinih pesmi.

Ditka ima za sabo številne samostojne koncerte avtorske glasbe kot tudi koncerte v okviru večjih glasbenih festivalov (Arsana, Pivo in cvetje Laško, Lent,..).

Čarobno mesto z vami vse do konca leta

V Čarobnem mestu, kjer se bo dogajalo 10 dni in sicer od petka, 20. decembra do ponedeljka 30. decembra 2019, med 17. in 22. uro (izjema je 24. december, ko ne bo nič programa), bo prav vsak našel nekaj zase, od najmlajših pa vse do najstarejših. Glasbeni program je v sodelovanju z Občino Domžale pripravil Blunout klub. Se pravi, da je program pripravljen za vse generacije. V času Čarobnega mesta bo odprt tudi Slamnikarski muzej, kjer bo možen brezplačen ogled slamnikarskega muzeja in muzejske trgovine z darilno ponudbo.

Svojo hiško ima v Čarobnem mestu tudi spletni portal Domžalec, v kateri je na voljo gostinska ponudba, poskrbljeno pa je tudi za različne druge aktivnosti, ki so usmerjene v to, da bo šel glas iz Čarobnega mesta čim dlje in v čim več domov. Vabljeni, da nas obiščete. Slabo vreme naj ne bo izgovor!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič

Komentarji uporabnikov
Tagi