Tudi poštarji in psi so lahko prijatelji

Skoraj ni dneva, da nas ne bi obiskal poštar. Če nam prinese položnice ali reklamne letake, nismo prav posebej veseli. Se pa vedno razveselimo, obvestila o kakšnem denarnem nakazilu in seveda tudi kakšne razglednice, ko se kdo, kdaj spomni na nas.

Ponavadi poštarja srečamo na kolesu ali motorju, na katerem ima košaro in torbe polne pošte, ki jo mora raznositi po domovih. Danes dopoldne, pa smo srečali poštarja, ki ni razvažal samo pošto, kot je to običajno za njihov vsakdanjik. Poleg standardne opreme, je imel na povodcu tudi majhnega psička. Ko smo ga vprašali, če je to novost pri pošti, nam je smeje odgovoril, da je psička našel, saj je ušel od doma in ga sedaj pelje nazaj k svojemu gospodarju. Povedal je še, da ve čigav je, saj ga je že večkrat našel in ga nato tudi  takole pospremil do doma, saj psiček zelo rad uide od doma.

Vsi tudi vemo, da poštarji in psi niso prav dobri prijatelji, saj se večina psov ob njihove prihodu, zelo burno odzove. No, očitno obstajajo tudi izjeme. Kot smo videli danes, so lahko tudi poštarji in psi prijatelji.

Avtor: Miha Ulčar
Tagi