Tudi letos za pusta v Pustni deželi Vir ne bo manjkalo norčij, smeha in zabave!

Kljub temu, da bo pust letos prišel malce kasneje kot lani in sicer šele v začetku meseca marca, pa to ne pomeni, da priprave na ta velik dogodek, ki vsako leto pomembno zaznamuje Vir in okolico, še ne potekajo in da je pustna druščina iz Pustne sekcije Striček Vir v globokem zimskem spanju. Je pa ravno obratno, saj so priprave v polnem teku, program pa je že pripravljen do potankosti. Sedaj se samo še čaka na uvodni del, ki se začne s postavitvijo maskote Striček in prevzemom občinske oblasti, vključno s ključem občinske blagajne. Takrat se bo Vir za dobrih štirinajst dni spremenil v Pustno deželo Vir, kjer bodo veljali strogi pustni zakoni.

Tudi letos bo na Viru pri Domžalah potekal veliki pustni karneval, ki je vsako leto prava paša za oči. Seveda pa v tem obdobju na polno zaživi Pustna dežela Vir, kjer ne manjka norčij, smeha in zabave. Pustovanje na Viru vsako leto vsebuje kar nekaj zanimivih prireditev, na katerih lahko na svoj račun pridejo vse generacije. Tudi tokrat bo v času vladavine pusta veljal rek »Kdor ni za pusta, naj se odseli vse do avgusta!«  Program letošnjega pustovanja na Viru si lahko ogledate v nadaljevanju.

Program pustovanja 2019

Postavitev maskote Striček

Sobota 16. februar 2019 ob 10:00 uri

Striček potuje v karavani od papirnice Količevo po Bukovčevi cesti z vmesnimi postanki, da se kurenti in ostala pustna druščina lahko malce spočije in okrepča. Maskoto spremljajo ministri, skupinske gostujoče maske, kurenti, glasbeniki in seveda novinarji s celotne Slovenije. Stričkov končni cilj je udoben sedež na strehi lekarne na Viru, kjer z viška opazuje in spremlja celotno dogajanje v pustni deželi.

V času vladavine pusta Striček kraljuje na strehi lekarne.

Na postavitvi Strička seveda nikoli ne manjka župan Občine Domžale, ki slavnostno preda ključ »prazne« občinske blagajne predsedniku Pustne sekcije Striček Petru Koscu – Pipiju. Pustna sekcija Striček končno prevzame oblast in v veljavo stopijo strogi pustni zakoni!

Velika povorka OTROŠKIH pustnih mask

Sobota, 2. marca 2019 

OB 13:30 URI ZBOR V ČEŠMINOVEM PARKU in PUSTNA ZABAVA Z DVORNIM NORČKOM BENIJEM IN DOMŽALSKIMI MASKOTAMI

Z nami se bodo poveselili Dvorni norček Beni in domžalske maskote.

OB 14:30 URI VELIKA POVORKA OTROŠKIH PUSTNIH MASK

Organizirana povorka bo krenila izpred Češminovega parka po sprehajalni poti ob Kamniški Bistrici, do ogrevanega prireditvenega šotora na Viru, kjer nato sledi velika pustna zabava z dvornim norčkom Benijem in princeso Zalo.

OB 15:00 URI VELIKA PUSTNA ZABAVA Z DVORNIM NORČKOM BENIJEM IN PRINCESO ZALO.

Čakajo vas smešnice in norčije, ki jih še niste videli. Čaka vas zobna ščetka velikanka. Čakajo vas vrteči krožniki in leteči obroči. Čaka vas preskakovanje ognja in kuhanje v loncu. Čakajo vas bobni in trobente. Čakajo vas velikanski milni mehurčki.

Velika pustna zabava z dvornim norčkom Benijem in princeso Zalo.

Čaka vas Dvorni Norček Beni v družbi prelepe princese Zale. Otroke skozi rajanje, ples, smešne skeče in pustne norčije popeljeta  do otoka zakladov, kjer se skriva Veliko pustno presenečenje.

OB 16:00 URI VELIKO DRUŽINSKO PUSTNO RAJANJE S CHALLETOM SALLETOM

Saša Petrović, bolj znan kot Challe Salle je izkušen glasbenik, saj je posnel že 24. videospotov v svoji karieri. Vsi skupaj štejejo že več kot 33 milijonov ogledov na Youtube, kar ga postavlja v sam vrh domačih glasbenikov z najbolj predvajanimi skladbami na Youtube.

Challe Salle je med mladimi zelo priljubljen, o čemer priča dejstvo, da ga na vseh družbenih omrežjih spremlja več kot 150.000 ljudi. Z glasbo se ukvarja že 20 let, saj je že pri 6 letih začel igrati klavir in uspešno končal osnovno glasbeno šolo.

Za veliko družinsko pustno rajanje bo letos poskrbel Challe Salle.

OB 20:00 URI VELIKO PUSTOVANJE Z ROCK PARTYZANI in VESELIMI SVATI

Skupina Rock Partyzani deluje že 12 let in je v tem času nastopila na več kot 1000 nastopih doma in v tujini, ter izdala štiri samostojne albume z mnogimi uspešnicami. Skupino sestavlja 6 članov, njen idejni oče in vodja je » El Comandante» Aleš Klinar- Klinči, ki ga poznamo iz skupin Martin Krpan in Agropop. Njihovi nastopi in glasbeni program so začinjeni s posebnim šovom, prežeti z nostalgijo, patriotizmom in humorjem , nabiti z brezkompromisnim rock’n’rollom, največjimi YU, SLO in svetovnimi pop hiti, narodno zabavno satiro, zimzelenimi popevkami, najlepšimi baladami in aktualnimi uspešnicami. Vse to so Rock Partyzani, glasbena gverila, udarni in energični, ki so si z leti pridobili zvesto publiko vseh generacij.

Rock Partyzani svoj glasbeni nastop vedno začinijo s posebnim šovom.

Gorenjsko-štajerska naveza z imenom Veseli Svatje je narodno-zabavni ansambel, katerega začetki segajo v leto 2005. Ansambel sestavljajo prikupno dekle, ki sliši na ime Anita Kadenšek ter pet fantov: Blaž Šenk, Toni Zelnik, Nejc Dobovišek, Denis Dečman in Dejan Dobovišek. Zadali so si en sam cilj: s kvalitetnim izvajanjem in ljubeznijo do slovenske narodno-zabavne in zabavne glasbe, predvsem pa s svojo energijo in iskrenim odnosom, razveseljevati ljudi ter osvojiti srca vseh, ki jim glasba pomeni razvedrilo. Ime si je ansambel nadel po eni izmed prvih Avsenikovih skladb, ki je znana kot temperamentna, radoživa in energična polka, kar najbolje opiše člane vse bolj prepoznavnega kvinteta Veseli svatje.

Za noro pustno rajanje bo poskrbela tudi gorenjsko-štajerska naveza z imenom Veseli Svatje.

Najbolj izvirne skupinske in individualne maske bodo bogato nagrajene!

Prodaja vstopnic:

  • Na vseh Petrolovih bencinskih servisih in preko Eventim.si.
  • Karte bodo v predprodaji prodajali tudi v baru DON JUAN na Viru.
  • CENA: 10,00 EUR v predprodaji in 12,00 EUR na dan dogodka 2.3.2019

Osebam mlajšim od 18 let vstop dovoljen samo v spremstvu polnoletne osebe!

Veliki pustni karneval

Pustna nedelja, 3. marec 2019 ob 14 uri in 29 sekund

Vabljeni na ogled enega največjih pustnih karnevalov v Sloveniji. Predstavile se bodo različne, zabavne, barvite, tematske, okoliške ter gostujoče maske, ki jih vsako leto z velikim veseljem gostijo.

Pustni karneval na Viru je eden največjih pustnih karnevalov v Sloveniji.

K sodelovanju in ustvarjanju skupinskih mask ste lepo vabljeni tudi vi. Prijavite skupinsko masko na spletni strani www.stricek.si, zabava in smeh zagotovljena!

Po karnevalu sledi zabava v ogrevanem šotoru z ansamblom Skomini.

Po karnevalu sledi zabava z ansamblom Skomini.

Izbirali bodo najbolj izvirne, zabavne, inovativne, igrane in kreativne maske v dveh kategorijah:

  • Kategorija 1: SKUPINSKA MASKA (minimalno 5 odraslih udeležencev)
  • Kategorija 2: DRUŽINSKA/OTROŠKA MASKA, kjer sodelujejo odrasli in otroci (minimalno 3 udeleženci)

BOGATE NAGRADE! Za najboljšo izbrano masko v prvi kategoriji kar 1.000 EUR!

Pokop pusta in sežig na Saharskem hribu

Pustni torek, 5. marec 2019

Po vsej zabavi sledi žalosten dan – pokop našega dragega pusta. Umetniško obdelana lesena krsta, ki jo spremljajo nune in župnik, potuje po Viru in Domžalah. Obiščejo tudi njihove večje sponzorje in donatorje.

Zaključek, s solzami v očeh, spremljamo s sežigom pusta na Saharskem hribu.

PRIJAVA MASK

Vabljeni v svet norčij, smeha in zabave. Prijavite svojo masko na spletni strani www.stricek.si in skupaj z ostalo pustno druščino očarajte obiskovalce nedeljskega velikega karnevala.

Že sama izdelava maske je lahko zelo zabavna. Člani pustne sekcije z veseljem priskočijo na pomoč ali pa vam ponudijo že narejen kostum ali masko.

Vse kar potrebujete je, da zberete dobro, veselo družbo in z njimi pustno obarvajte Vir. Ob tem so v Pustni sekciji Striček še dejali, da si želijo še bolj številčno udeležbo domačih in okoliških mask, da skupaj ustvarijo še bolj zanimiv in nepozaben pustni karneval. Z vašo pomočjo jim bo uspelo!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Pustna sekcija Striček, Karin Božič, arhiv izvajalcev (Veseli Svatje, Challe Salle, Rock Partyzani, ansambel Skomini)

Komentarji uporabnikov
Tagi