Tinkara Jančar Vrhovnik iz Kamnika se poteguje za prvo mesto na Slovenski noti 2021

Tinkara Jančar Vrhovnik, 19-letnica iz Kamnika, je finalistka Slovenske note 2021. Z glasbo se Tinkara ukvarja že celotno svoje življenje. Z glasbo se je začela ukvarjati v zgodnjih letih, ko je začela obiskovati glasbeno šolo, kjer se je učila igrati klavir z njenim bratom. Sčasoma se je sama naučila igrati tudi kitaro in ukulele. Pravi, da bi rada opravljala poklic pevke in živela od petja. Piše svoje lastne pesmi, navdih zanje pa črpa iz svojega vsakdanjega življenja. Izdala je že prvo avtorsko pesem Emotion Line v angleškem jeziku.

V letu 2021 se ji je uspelo uvrstiti v finalni izbor Slovenske note 2021. Na začetku poletja, ko je potekala javna predstavitev vseh finalnih pesmi omenjenega tekmovanja iz osrčja Hrastnika, je Tinkara širši javnosti predstavila svojo prvo pesem v slovenskem jeziku. Tinkara se pri pesmi Tam nekje podpisuje tako pod melodijo kot besedilo, pri aranžmaju pesmi pa sta sodelovala Peter Plahutnik in Leo Krajnc. Tinkara ne skriva, kaj je bil povod, da je napisala to pesem, saj je priznala, da je za njeno prvo pesmijo v slovenščini žalostna ljubezenska zgodba. »Navdih za pesem sem dobila iz svoje izkušnje, po tem, ko sem imela zlomljeno srce,« pove Tinkara. »Preplavila so me čustva žalosti, v roke sem vzela kitaro, začela igrati akorde in melodijo, ob tem pa je besedilo kar samo padlo na list papirja«.

»Ljudem bi rada preko pesmi sporočila, da si vedno zaslužimo najboljše in da moramo temu slediti,« dodaja Tinkara in upa, da bodo njeni sokrajanki ter sokrajanke navijali zanjo 18. septembra 2021, ko se nam obeta finalni večer Slovenske note 2021. Za zmago na tekmovanju se poteguje 9 finalnih pesmi, ena izmed njih je tudi Tinkarina. Zmagovalno pesem bo določila kombinacija glasov 50 % javnosti preko telefonskega glasovanja in 50 % strokovne komisije, ki bo razglašena en dan pred finalnim večerom.

Ali se Tinkari obeta zmaga ali ne, izvemo tretjo septembrsko soboto, do takrat pa vam Tinkara sporoča: »Prav vsi ljudje smo imeli kdaj zlomljeno srce zaradi ljubezni. V pesem sem res vložila 110 % sebe in upam, da se bo to prepoznali v mojem izvajanju.« Tinkara vas vabi, da navijate zanjo na finalnem večeru in ji s tem omogočite vstop na slovensko glasbeno sceno. Zmagovalna pesem bo podpisana pod slovensko glasbeno založbo Menart Records.

Avtor: Organizacijska ekipa Slovenske note 2021; Foto: Jernej Peklar, osebni arhiv Tinkare Jančar Vrhovnik

Komentarji uporabnikov
Tagi