Tanja Zajc Zupan: Ljubljena – brezčasna glasba za vse generacije

Pred kratkim je izšla nova zgoščenka citrarke Tanje Zajc Zupan, ki nosi naslov Ljubljena, na njem pa je brezčasna glasba za vse generacije. Nova zgoščenka je lahko lepo darilo bližnjim ali vsem, ki so vam dragoceni, saj mu boste poklonili globoko izpovedne pesmi, ki vsaka zase pripoveduje svojo zgodbo.

Tanja Zajc Zupan je ena najboljših in najprepoznavnejših citrark pri nas. Skozi leta je izoblikovala svoj prepoznaven in edinstven zven, citre pa je predstavila kot moderen instrument največjih razsežnosti in v slovenski prostor vnesla svežino s poustvarjanjem največjih svetovnih uspešnic vseh časov. Posnela je več kot 150 instrumentalnih priredb iz priljubljenega repertoarja svetovne in slovenske glasbene zakladnice. V tri desetletja dolgi glasbeni karieri je sodelovala s številnimi glasbeniki, s katerimi je posnela tudi več pesmi. Tanja igra tudi na porokahobletnicah in pogrebih.

Pred kratkim je izdala novo zgoščenko (CD), ki nosi naslov Ljubljena. Tanja pravi, da jo je za to navdihnil čas v katerem živimo. Na njem je brezčasna glasba za vse generacije: Vse je lepše, ker te ljubim, Vrača se pomlad, Moje misli so pri tebi, Jadraj z menoj, Tečejo, tečejo nitke, Leti, leti lastovka, Bisere imaš v očeh, Ljubljena, Nono, dobri moj nono … Zapeli so jih Teja Saksida, Rok Ferengja, Marija Ahačič Pollak, Dejan Stojanov, Marjan Zgonc, Edvin Fliser in Hermina Matjašič.

Ker je glasba popolna, univerzalna komunikacija, je Tanja prepričana, da je lahko tudi lepo darilo. In pravi blagoslov je, če imamo koga, ki nam je dragocen in mu poklonimo pesmi, ki nam vsaka zase pripoveduje svojo zgodbo in so globoko izpovedne.

Več o Tanji si lahko preberete na njeni spletni strani, nov CD pa lahko naročite na telefonski številki 041 250 480 ali preko e-pošte tanjazajczupan@siol.net.

Promocijski video posnetek njenega novega CD-ja Ljubljena si lahko ogledate v videu zgoraj.

Miha Ulčar; Foto, video: Arhiv Tanje Zajc Zupan

 

Komentarji uporabnikov
Tagi