Taja Jamnik: “Petje mi pomeni cel svet in vaša podpora bi mi odprla poti za naprej!”

Spoznajte Trzinčanko Tajo Jamnik, eno od desetih finalistk Slovenske note 2020! Taja je 12-letnica iz Trzina, katero prijatelji in prijateljice opisujejo kot talentirano in vztrajno, ki sledi svojim ciljem in verjame v to, da če nekaj rad delaš in se trudiš, boš tudi lažje dosegel vse, kar si si zadal. Za domžalec.si je podala simpatičen intervju, v katerem vam jo predstavljamo pobližje.

Taja, za vse bralke in bralce portala domžalec.si, ki te še ne poznajo, kako bi se predstavila? Kaj želiš, da izvejo o tebi?

Rada pojem, plešem in treniram gimnastiko. V Glasbeni šoli Domžale se učim igranja kitare in teorije. Čas, ki mi ostane, namenim druženju s prijatelji.

Si mlada pevka, šteješ 12 let. Se spomniš prvega trenutka, ko si ugotovila, da uživaš v petju? Kako si to ugotovila?

Pela in nastopala sem že od malega, v vrtcu ter pred mojo družino.  V tretjem razredu sem začela hoditi na ure solo petja, ker sem želela v petju napredovati in nastopati pred večjo publiko.

Foto: Osebni arhiv

Katerih tekmovanj pa si se vse udeležila do tega trenutka in kje si že vse nastopala?

Nastopala sem na šolskih prireditvah, na Čarobnih dnevih v Volčjem potoku in Tivoliju. Udeležila sem se tekmovanja v Brežicah. Najbolj sem ponosna na zmago na pevskem tekmovanju osnovnošolski Glas mladih 2019, lanskega novembra. Decembra lani sem nastopila na Kongresnem Trgu v Ljubljani.

Petja pa se učiš pri uveljavljeni slovenski pevki Alenki Gotar, in sicer na Glasbeni šoli Trzin. Kaj je tista največja lekcija, ki te jo je naučila Alenka?

Alenka me je naučila, da bom z veliko vaje in discipline dosegla svoj cilj. Naučila me je pravilne tehnike petja, pred nastopi me spodbuja, za kar sem ji zelo hvaležna. Zame je Alenka najboljša učiteljica petja.

Imaš tudi svoj YouTube kanal, kjer objavljaš priredbe tako slovenskih kot tujih pesmi. Kje dobivaš ideje za priredbe?

Objavim pesem, ki mi je zelo všeč in jo dobro odpojem. Najraje pojem balade in pesmi z večjim razponom.

Kateri pa je tisti kotiček v Trzinu, ki ti je najbolj pri srcu? Kam bi povabila nekoga iz Domžal v tvojem kraju Trzinu?

Moj najljubši kotiček v Trzinu je Trzinski bajer.

Zasledili pa smo, da imaš nadvse rada živali. Imaš zajčka Puhkota, s katerim si tudi posnela svojo video predstavitev za Slovensko noto v Trzinu. Kaj ti pomeni stik z živalmi?

Živali imam zelo rada, še posebej mojega zajčka Puhkota. Kadar sem žalostna, ga stisnem k sebi in takoj se bolje počutim. Rada imam tudi konje.

Foto: Neja Berger

Letošnje leto tekmuješ na tekmovanju Slovenska nota v Hrastniku. Če zmagaš na tem tekmovanju, boš za nagrado prejela povsem svojo slovensko pesem. Kaj bi ti to pomenilo?

Vesela bi bila, da bi lahko posnela svojo pesem in se s tem predstavila publiki.

Vse bralke in bralce domžalca povabi, da te spremljajo 5. septembra 2020 na finalnem večeru Slovenske note 2020, ki bo potekal v živo na YouTubu iz Delavskega doma Hrastnik. Zakaj naj si ogledajo finalni večer in zakaj naj navijajo zate?

Vabim vas, da si ogledate finalni večer, ker bo veliko dobre slovenske glasbe. Vse finalistke zelo dobro pojejo in verjamem, da boste uživali. Navijajte in glasujte zame, ker mi petje pomeni cel svet in bi mi vaša podpora odprla poti za naprej.

Foto: Jernej Peklar

Finalni večer Slovenske note 2020 bo potekal 5. septembra 2020 v Delavskem domu Hrastnik, prenos pa si boste lahko ogledali v živo na YouTube kanalu Slovenske note. Za zmago se bo potegovalo 10 pevk iz celotne Slovenije, ki so bile predhodno izbrane izmed 44 predstavljenih na avdiciji, ki je potekala v Mladinskem centru Hrastnik konec junija, izbrala pa jih je 4-članska strokovna komisija v sestavi Božidarja Wolfanda Wolfa, Denisa Trapa, Saše Lešnjek in Davida Amara. Na finalnem večeru bo zmagovalko določila kombinacija glasov spletnega glasovanja (50 % glasov) in nove strokovne žirije (50 % glasov). Zmagovalka bo za nagrado dobila svojo novo slovensko pesem. Navijajte za Tajo preko spleta in glasujte zanjo!

Avtor: domžalec.si

 

Komentarji uporabnikov
Tagi