Špela Sever: “Sem jaz vsega kriva?”

Zaljubljenost je eden najlepših občutkov, kar jih poznamo. Takrat se nam zdi, da kar lebdimo skozi življenje in lepo bi bilo, ko bi trajala večno. Da se potem iz zaljubljenosti rodi ljubezen, je potrebnega veliko truda in vsakdanjega dela na partnerskem odnosu. Velikokrat pa se zgodi, da ta zaljubljenost ali ljubezen ostane samo še spomin in z njim zlomljeno srce ter občutek krivde. O tem se v novi avtorski skladbi “Sem vsega jaz kriva?” sprašuje mlada talentirana pevka Špela Sever iz Domžal, ki je za skladbo posnela tudi videospot.

17-letna Špela Sever iz Domžale je talentirana pevka s čudovitim glasom in živi za svoje sanje, ki se uresničujejo njenem v glasbenem ustvarjanju. Dijakinjo Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, smer predšolska vzgoja, glasbo in petje spremljata že od malih nog, bolj profesionalno pa se je s petjem začela ukvarjati pred približno tremi leti: »Glasba in petje mi predstavljata neznansko srečo, saj bi bilo moje življenje brez njiju pusto in brezbarvno.« Skladbe piše sama, ki jih posname v studiu, nadgradi pa jih z videospoti, ki jih nato objavi na YouTube kanalu.

Špela se je udeležili že številnih pevskih tekmovanjih, tudi izven Slovenije. Veliko nastopa na različnih dobrodelnih prireditvah in tudi na prireditvah za različne priložnosti. Z veseljem pa popestri tudi praznovanja ali morebitne obletnice na zabavah. Nekaj časa je bila tudi pevka v narodno-zabavnem ansamblu, sedaj pa svojo pot nadaljuje kot solistka. »Na vseh glasbenih odrih in pred publiko neizmerno uživam in se veselim vseh novih doživetij, ki mi med drugim predstavljajo izziv,« o svojih glasbenih občutkih pove Špela. Pravi, da ji je njena nova skladba “Sem jaz vsega kriva?”, za katero je besedilo in glasbo napisala sama, izmed vseh njenih dosedanjih pesmi najbolj pri srcu, saj opisuje njena najgloblja čustva: »Pesem govori o resnični ljubezni, katera je čez noč ostala le spomin.«

Za skladbo “Sem vsega jaz kriva?” je posnela tudi videospot, ki je luč sveta ugledal pred kratkim. »Avtor scenarija in celostnega snemanja videospota je Maks Žbogar, (Partitura d.o.o), kateremu sem neznansko hvaležna za vso pomoč in predanost, kakor tudi Brigiti Šuler. Snemanje je potekalo zelo prijetno in tekoče, za kar se zahvaljujem tudi svojemu soigralcu v videospotu, Janu Spruku,« je še povedala Špela.

Prepričani smo, da bomo o Špeli v prihodnosti še velikokrat slišali ter jo tudi videli na marsikaterem glasbenem odru. Če je talent in volja, potem so sanje blizu!

Špelo lahko spremljate na YouTubu, na njenem Facebook profilu in Instagram profilu.

Miha Ulčar; Foto: arhiv Špele Sever; Video: Špela Sever

Komentarji uporabnikov
Tagi