Slakov Muzikant v novi preobleki

Pred kratkim je luč sveta ugledal nov videospot za priredbo skladbe Muzikant, ansambla Lojzeta Slaka, ki so ga posneli učenci programa Diatonične harmonike Glasbene šole Bučar in ansambel Pogum. Videospot je nekoliko drugačen od ostalih klasičnih videospotov, saj je bil sneman na način Flash mob-a.

V Glasbeni šoli Bučar, kjer mlade poučujejo igranja različnih instrumentov, se že od samega začetka trudijo učencem ponuditi nekaj več in biti ves čas aktivni, zato za njih pripravljajo razne glasbene dejavnosti, ki ji še dodatno izpolnjujejo. Z glasbenim orkestrom harmonikarjev Bučar poskrbijo za marsikatero presenečenje, za njimi pa je tudi že pet odmevnih projektov: S harmoniko na Triglav, S harmoniko po slovenski obali, S harmoniko skozi Postojnsko jamo, S harmoniko ob Kolpi, S harmoniko na Sedmera jezera. Med odmevnimi projekti Glasbene šole Bučar je tudi izvedba muzikala »Če dolgo boš izbirala«.

Pri svojih projektih Glasbena šola Bučar sodeluje tudi z drugimi glasbeniki. Plod zadnjega sodelovanja z ansamblom Pogum je priredba skladbe Muzikant, ansambla Lojzeta Slaka, za katerega so posneli tudi videospot, pri katerem so poleg Pogumovcev in učencev diatonične harmonike, sodelovali še plesalci Otroške folklorne skupine Vidovo. Videospot je bil po besedah Simona Bučarja sneman na način Flash mob-a in je zato nekoliko drugačen od ostalih klasičnih videospotov. Pri Flash mob-u gre za skupino ljudi, ki na javnem mestu izvede nenavadno akcijo. Kakšno akcijo so izvedli mladi glasbeniki in člani ansambla Pogum, pa si lahko ogledate v zgornjem videu.

Miha Ulčar; Foto, video: Glasbena šola Bučar

Tagi