šKRIPAči s Škripaško polko

šKRIPAči so skupina glasbenih prijateljev, ki jih druži veselje, glasba in že kar dolgoletna sodelovanja na različnih področjih. Pred kratkim so izdali avtorsko skladbo z naslovom Škripaška polka, ki je tudi njihova himna. Za skladbo so posneli tudi videospot, ki si ga lahko ogledate v zgornjem videu.

Ideja za šKRIPAče je nastala lani, ko smo prvič s prijatelji odšli s starodobniki na morje. Kmalu po Škripaškem vikendu je Simon Bučar dobil idejo, da mora taka odprava dobiti tudi svojo himno. Ustvaril je melodijo za skladbo, dodali so besedilo in povabili poleg še glasbene kolege.

Fantje pravijo, da je Škripaška polka poletna skladba, za katero upajo, da jo boste sprejeli tudi ostali in ne samo odprava Škripačev. Če vam bo všeč, Simon obljublja še kakšno melodijo na malo drugačen način kot sicer ustvarja, vodja Škripačev Janez, pa bo zagotovo organiziral še kakšno bolj obsežno odpravo s starodobniki.

šKRIPAče sestavljajo: Janez Vrbinc, Boštjan Cerar, Miha Novak, Boštjan Kokalj, sicer vodja skupine Harmonknroll, basist ansambla Šrangarji Gašper Anžič in Simon Bučar.

Miha Ulčar; Foto, video: šKRIPAči

Komentarji uporabnikov
Tagi