šKRIPAči predstavljajo novo skladbo – Mali Škripači

Glasbena skupina sedmih fantov, ki so se poimenovali kar šKRIPAči, nam predstavljajo novo skladbo z naslovom Mali Škripači, ki je nastala med druženjem ob Kolpi. 

šKRIPAči so skupina sedmih fantov veseljakov, navdušencev nad starodobniki in slovensko glasbo. Pravljično število prijateljev, poimenovanih šKRIPAči, so: Janez Vrbinc, Miha Novak, Janez Marolt, Boštjan Cerar, Gašper Anžič, Boštjan Kokalj in Simon Bučar. Gašper, oba Boštjana in Simon so na glasbeni sceni sicer prisotni že nekaj let. 

Ideja za šKRIPAče je nastala dve leti nazaj, ko so fantje prvič skupaj s svojimi starodobniki odškripali na morje. Popotovanje se je izkazalo za čudovito druženje, zato so ga lani ponovili, letos pa so se s Škripaško odpravo odpeljali na Kolpo. Po vikendu polnem idej in zanimivih pripetljajev je nastala tudi skladba Mali Škripači.

Glasbo za pesem Mali Škripači je ustvaril Simon Bučar, pri besedilu sta sodelovala z Boštjanom Kokaljem. Nato so si razdelili vloge in kmalu skladbo posneli tudi v studiu. Fantje iz skupine šKRIPAči o svoji novi skladbi pravijo: ”Smo mnenja, da se bo vsak lahko našel v njej, saj govori o navihanem obdobju, ki smo ga, upamo, vsi doživeli.”

Pobudnik šKRIPAških odprav, Janez Vrbinc, bo zagotovo tudi v prihodnje organiziral svojevrstne odprave s starodobniki, Simon Bučar pa obljublja še kakšno skladbo na malo drugačen način. 

Karin Božič Zupančič; Foto: arhiv šKRIPAčev

Komentarji uporabnikov
Tagi