Rok Kuplenik je kapituliral

Druščina prijateljev je včeraj spremljala Roka Kuplenika po naporni poti, ki je bila zanj zagotovo manj naporna od tiste poti, ki ga še čaka v prihodnosti. Je namreč kapituliral, saj bo čez tri tedne s svojo izbranko Tamaro Galjot skočil v zakonski stan. Kako so potekala pogajanja pred kapitulacijo ne vemo, vemo pa kako so potekala med fantovščino. Rok je moral izpolniti določene naloge, drugače je sledila kapitulacija in kazen, ki je bila shranjena v steklenici.

Pisana druščina bodočega ženina Roka Kuplenika se je na sobotno popoldne odpravila izlet po domžalskih lokalih, kjer si je ogledovala njihove znamenitosti, ki so bile večinoma tekoče narave. Fanta je pač potrebno pospremiti v zakonski stan, da kasneje lahko obuja spomine na tiste čase, ki jih je preživljal s prijatelji. S skokom v zakonski stan bo namreč konec svobode, pravila pa bodo drugačna kot sedaj. No, bodo pa vsaj ostali spomini.

Druščina si je za cilj zadala, da si pobližje ogledajo dvajset domžalskih turističnih znamenitosti. Ker pa čas za šankom mineva veliko hitreje, kot za štedilnikom, so žal iz seznama morali črtati nekaj znamenitosti. So si pa tiste, ki so jih obiskali, ogledali bolj podrobno oziroma do zadnje kapljice. Rokova naloga je med drugim bila, da v promet spravi čim več rol toaletnega papirja in sicer za pet evrov na rolo. Posebno dragocenost, ki mu jo je uspelo spraviti v promet, so bile njegove spodnjice, saj jih je kupila neka gospodična in to za 20 evrov. To pa je tudi pomenilo, da je Rok preostanek fantovščine preživel brez spodnjic.

Ena izmed težjih nalog so bila tudi vprašanja povezana z njegovo izbranko Tamaro, tudi nekatere bolj intimne stvari, ki jih seveda ne bomo razkrivali. V kolikor je bil Rokov odgovor napačen, je sledilo obvezno umivanje zob s tekočo pasto, ki se jo običajno za umivanje zob uporablja na morju. Danes je pri Roku in njegovi druščini, ki je vandrala pozno v noč, dan zagotovo bolj tigrast. Mi smo jih spremljali del poti po domžalskih turističnih znamenitostih, zato več v foto utrinkih.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi