RAZKRIVAMO: V Slovenijo prihaja ameriški predsednik Donald Trump s prvo damo Melanio

Prav ste prebrali v naslovu. Novi ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania, sta si za prvi obisk na tujem izbrala Slovenijo. Marsikdo je zagotovo takoj pomislil, da se podajata v Sevnico, rojstni kraj prve dame. Vendar Sevnica ne bo njuna prva postaja v Sloveniji. Prihajata namreč na Vir pri Domžalah, ki bo v soboto, 11. februarja 2017, postal Pustna dežela, kjer se bosta eminentna gosta udeležila postavitve Strička in prevzema ključev občinske blagajne, za katero pustna druščina upa, da bo po njunem obisku polna dolarjev.

Še nekaj dni nas loči od trenutka, ko bo Vir pri Domžalah postal Pustna dežela s svojimi strogimi pustnimi zakoni. Pust je namreč že skoraj pred vrati. Res, da letos prihaja s tri tedensko zamudo, kar se pozna tudi na vremenu, saj zima še vedno kaže svoje mrzle zobe. No, ko bo prišel težko pričakovani pust, ki bo obenem še masten okrog ust, takrat bo imela zima že zagotovo pripravljene kovčke za selitev.

Po tradiciji se bo štirinajst dni pred prihodom pusta Vir spremenil v Pustno deželo, s svojimi strogimi pustnimi zakoni, za kar bo budno skrbela pustna policija. Vse to pa se bo zgodilo v soboto, 11. februarja 2017 s postavitvijo maskote Strička in prevzemom ključa občinske blagajne, ki ga bo predal župan Toni Dragar. Letos je pustni druščini iz Vira obljubil, da bo v občinski blagajni več denarja kot lani in sicer bo notri cel evro, kar je pustno druščino zelo razveselilo. Je pa res, da imajo sedaj kar nekaj težav, kako ga zapraviti.

Postavitve Strička na Viru pri Domžalah se bosta udeležila tudi ameriški predsednik Donald Trump in ameriška prva dama Melania.

Postavljanje maskote Striček, bo tako kot vsako leto potekalo po ustaljenem postopku. Ob 10. uri bo karavana izpred papirnice Količevo krenila po Bukovčevi cesti, seveda z vmesnimi postanki, da se bodo kurenti in ostali deležniki lahko malce odpočili in okrepčali. Maskoto bodo na vozu spremljali ministri Pustne sekcije Striček skupinske in gostujoče maske, kurenti iz Ormoža, mladi glasbeniki in firbci, med katere ste vabljeni tudi vi. Stričkov končni cilj (cca. ob 12. uri) bo udoben sedež na strehi lekarne na Viru, ker bo z viška opazoval in spremljal celotno dogajanje v pustni deželi.

Prvi tudi razkrivamo, da se bosta letošnje postavitve STrička in prevzema občinske oblasti udeležila tudi novi ameriški predsednik Donald Trump in prva ameriška dama slovenskih korenin Melania. To bo njun prvi obisk na tujem. Po neuradnih informacijah naj bi se ob robu postavitve strička in prevzema oblasti, sestal tudi z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, ki naj bi ravno tako prispel v pustno deželo. Ali se bo ameriški predsednik srečal tudi z našimi politiki, pa še ni znano, zagotovo pa se bo z županom Tonijem Dragarjem. Koliko dni se bosta ameriški predsednik in prva dama mudila v pustni deželi, zaradi varnostnih razlogov ni znano, bosta pa obiskala tudi Sevnico, rojstni kraj Melanie. Po informacijah, ki smo jih prejeli, se gosta ne bosta prevažala v novi ameriški predsedniški limuzini, ki so jo poimenovali Zver, temveč bodo za njun prevoz poskrbeli v Pustni sekciji Striček, saj so prav za to priložnost izdelali posebno limuzino.

Kot smo še uspeli izvedeti, se bodo postavitve Strička udeležili tudi številni znani slovenski gospodarstveniki, ki se ob obisku Donalda obetajo novih naložb. 

»Kdor na Viru ni za pusta, naj se odseli do avgusta!«

Program letošnjega pustnega dogajanja v Pustni deželi Vir:

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Rajya Sabha TV, Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov
Tagi