Razigrane puštne šeme zavzele Kamnik

Pust je tisti čas v letu, ko vsak od nas globoko v sebi najde otroka in ga spusti na plano. Tradicionalno je pust sicer tisti, ki preganja zimo in čeprav naj bi bilo že obdobje priprav na pomlad, letos to ne drži. Po dokaj mili zimi so se pustne šeme Kamniškega karnevala pošiljke snega, ki je včeraj pobelil naše mesto, prav razveselile. Pri tem pa prosile, naj nas zima ne zapusti vsaj še prihodnji teden, ko bodo šolarji uživali v zimskih počitnicah.

Tako kot vsako leto so tudi letos, na pustni torek, pisane šeme v različnih opravah zavzele mestno središče ter se popoldan v spremstvu Juša Milčinskega skupaj s članicami Društva kamniških mažoretk Veronika in Mestno godbo Kamnik sprehodile skozi Šutno do Glavnega trga. Tam so se lahko posladkale z brezplačnimi krofi, prav posebno vzdušje in za veselo rajanje preko 1000 pustnih šem Kamniškega karnevala pa je poskrbel tudi Plesni klub Šinšin skupaj z animatorko Mojco Robič. Obiskovalci so lahko videli gusarje, snežake, Kungfu Pande, gasilce ter razne domače in divje živali.

Med posameznimi maskami so najbolj navdušili pek, travnik pomlad in Gandalf, ki so prejeli tudi nagrade za najboljše pustne maske v kategoriji posamezniki. Med skupinskimi maskami pa so se oči obiskovalcev najpogosteje obrnile za masko Čarovnik iz Oza, snežaki in družino pajkov, ki so prejeli nagrade za najboljšo skupinsko pustno masko. Tisti, ki nagrade niso prevzeli na prizorišču, jih lahko prevzamejo na Turistično informativnem centru na Glavnem trgu 2. Nagrade so prispevali Optika Aleksandra, Terme Snovik, Velika planina d.o.o., Picerija Olivia, Pošta Slovenije, Storck, Šumi in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Sprevod sta si ogledala tudi kamniška grofična Veronika in kamniški mamut, ki sta pozdravljala otroke, ter direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin, ki je podelila nagrade. Novost letošnjega Kamniškega karnevala je bila, da so se skupinske maske lahko prijavile preko spletnega obrazca. Tako so se lahko izognili gneči na prijavni stojnici pred pričetkom sprevoda.

Avtor: Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik; Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik

Komentarji uporabnikov
Tagi