Pustovanje na Viru letos malo drugače

Pustovanje se hitro približuje in ker je epidemija prekrižala načrte tudi pustu hrustu, se bomo v ta namen letos družili nekoliko drugače. V Pustni sekciji Striček so se odločili, da ne bodo vrgli puške v koruzo, ampak bodo vseeno pričakali pusta na malce drugačen način. Z vami bodo virtualno, skladno s priporočili NIJZ. Prvič že to nedeljo, 31. januarja 2021, ob 12. uri, ko si boste na našem portalu lahko ogledali predajo oblasti in ključa občinske blagajne.

Pustna sekcija Striček vsako leto poskrbi, da se Vir za dobrih štirinajst dni spremeni v Pustno deželo z vsemi pustnimi norčijami in tradicionalnim pustnim karnevalom. V letošnjem letu jim je epidemija prekrižala načrte, zato se bo pustno dogajanje nekoliko spremenilo. Na ta način bodo poskrbeli, da dolgoletna tradicija pustovanja na Viru živi naprej.

Z vami bodo virtualno, skladno s priporočili NIJZ, kljub temu pa bo norčavo in zabavno! Dežela na Viru bo tudi letos pustno obarvana in naš dragi Striček bo s svojim udobnim sedežem na strehi lekarne z viška opazoval in spremljal dogajanje v pustni deželi. Predajo oblasti in ključa občinske blagajne si boste na našem portalu lahko ogledali v nedeljo, 31. januarja 2021, ob 12. uri.

Na Viru bodo pusta letos pričakali na malce drugačen način.

Župan Občine Domžale, Toni Dragar, bo predal ključ občinske blagajne predsedniku Pustne sekcije Striček, Petru Koscu – Pipiju. Pustna sekcija Striček bo ponovno prevzela oblast in veljati bodo začeli strogi pustni zakoni.

Seveda bo prenos oblasti potekal povsem varno, s priporočeno razdaljo in na zabaven način. Župan pa nam je malce namignil, da letos ne bo kar tako zlahka predal oblast. Ga bo predsednik Pustne sekcije Striček uspel prepričati, da je to pravilna odločitev in da bo pustna oblast poskrbela za prave, tudi anti covid ukrepe in s strogimi pustnimi zakoni tudi zelo hitro napolnila občinsko blagajno!

Obeta se nam težko pogajanje in kupica vročih argumentov. Zanimivo, šaljivo in zabavno bo. Vabljeni k ogledu!

Karneval malo drugače

Utrinek z lanskega karnevala. Letošnji bo malce drugačen, a vseeno norčav.

Na pustno nedeljo, 14. februarja 2021, si boste na našem portalu lahko v živo ogledali Karneval malo drugače. Prenos v živo se bo pričel ob 14. uri in 31 sekund.

V uredništvu portala domžalec.si vas vabimo k ogledu letošnjega pustnega dogajanja na Viru, ki ga bodo v Pustni sekciji Striček pripravili v sodelovanju s Službo za turizem Občine Domžale in našim portalom!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca, TIC Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi