Pustna dežela Vir postregla z najbolj norim pustnim rajanjem na sončni strani Alp

Če je kdo včeraj zvečer izpustil najbolj noro pustno rajanje na sončni strani Alp, si je kriv sam, zagotovo pa je zamudil veliko, saj ni bil del nore pustne zgodbe, v kateri so za rdečo nit poskrbeli Rock Partyzani in Veseli svatje. Tudi tokrat ni manjkalo pisanih predvsem pa zabave željnih maškar od blizu in daleč, ki so do zadnjega kotička napolnili veliki prireditveni šotor v Športnem parku Vir.

Pustna sobota je v Pustni deželi Vir vedno polna dogajanja. V popoldanskem času so na svoj račun prišli otroci, saj sta za njih potekali kar dva otroška pustna rajanja, ki so ju združili s pustno povorko. Male maškare so se najprej zabavale v Češminovem parku v Domžalah, nato pa so se v pustnem sprevodu podale še na Vir, kjer je v velikem prireditvenem šotoru potekala velika pustna zabava in družinsko pustno rajanje s Challetom Salletom. Ko pa je padel mrak, so na svoj račun prišli veliki in bolj navihani otroci. Za njih je v velikem prireditvenem šotoru potekala velika pustna zabava. Do jutra seveda.

V Pustno deželo Vir je na veliki nori pustni žur tudi letos prišlo mlado in staro, ki so do zadnjega kotička napolnili veliki prireditveni šotor. Ker je bilo to pustno rajanje in povrhu še noro, seveda niso manjkale raznolike maškare, tudi skupinske, ki so prišle od blizu in daleč. Organizatorji so poskrbeli, da so bile najbolj izvirne skupinske maske po izboru žirije tudi bogato nagrajene.

Letos je za poseben šov poskrbela skupina Rock Partyzani, glasbena gverila, ki jo sestavljajo udarni in energični glasbeniki, svoj glasbeni program pa so začinili z nostalgijo, patriotizmom in humorjem, ki je bil nabit z brezkompromisnim rock’n’rollom, največjimi YU, SLO in svetovnimi pop hiti, narodno zabavno satiro, zimzelenimi popevkami, najlepšimi baladami in aktualnimi uspešnicami. Množico maškar je s svojo energijo na odru zabavala tudi gorenjsko-štajerska naveza, ki sliši na ime Veseli Svatje. Pustno rajanje je trajalo pozno v noč oziroma v jutro, vse do takrat, ko so prvi petelini iz soseščine naznanili, da je že čas, da se tudi zabave željne maškare počasi odpravijo k počitku. In tako je tudi bilo. Treba si je nabrati novih moči, saj bo danes točno ob 14.00 in 29. sekund na sporedu tradicionalni pustni karneval, nato pa še pustna zabava z ansamblom Skomini.

Na nedeljski pustni zabavi bodo organizatorji izbirali najbolj izvirne, zabavne, inovativne, igrane in kreativne maske v dveh kategorijah (1. skupinska maska in 2. družinska/otroška maska). Izbrana maska v prvi kategoriji bo prejela 1.000 EUR nagrade.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Matjaž Sedušak

Komentarji uporabnikov
Tagi