Pred gasilskim domom na Homcu je bilo ponovno veselo

Zadnja sobota v mesecu juniju je tradicionalno rezervirana za veselico, ki jo pred gasilskim domom pripravijo homški gasilci. Kot je že običaj imajo gasilci tradicionalno naročeno tudi lepo vreme. In ravno tako je bilo tudi včerajšnjo soboto. Mogoče malo preveč soparno, vendar pa je nebo zdržalo, saj ni potočilo nobene solze. Prav tako so zdržali tudi najbolj vztrajni veseljaki.

Pred gasilskim domom na Homcu se je včeraj zvečer ponovno dogajalo. Gasilci so pripravili gasilsko veselico, ki jo vedno radi obiščejo mladi in malo manj mladi. Bolj, ko se je nočilo, večja gneča je bila, tako, da je bilo že težko dobiti kakšno prosto mizo in klop. Na srečo pa je bilo na voljo dovolj stojišč. Da se je dobro pilo in jedli so poskrbeli domači gasilci, za zabavo in ples pa je tokrat skrbel ansambel Viharnik. Še pred njihovim nastopom pa so svojo priložnost dobili tudi harmonikarji Harmonikarske šole Martina Vodlana. Na svoj račun pa so prišli tudi najmlajši obiskovalci, saj so gasilci pripravili bogat srečelov. Kot smo že omenili v posebnem prispevku, so homške gasilce razveselili iz Zavarovalnice Triglav, saj so jim podarili donacijo v višini 3.000 evrov, ki bo gasilcem prišla še kako prav, saj bodo kupili novo gasilsko vozilo.

Veselica je uspela v vseh pogledih. Najbolj vztrajni pa so jo proti domu ucvrli v zgodnjih jutranjih urah, ko so se že oglašali petelini. Več pa v naših fotoutrinkih.

Več fotoutrinkov s homške veselice si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi