Pomembno obvestilo iz Pustne dežele Vir: Kdor ni za pusta, naj se odseli vse do avgusta!

Če se je ta teden začel z bolj kislimi obrazi, veliko je zato pripomoglo vreme in začetek delovnega tedna, bo druga polovica tedna veliko bolj vesela in razposajena. Zaradi slovenskega kulturnega praznika bo v četrtek dela prost dan, istočasno pa se bo začelo tudi pustovanje na Viru, ki bo letos obogateno z nekaj novostmi in začinjen s kar dvema večjima pustno-zabavnima spektakloma. Vrhunec dogajanja pa bo v nedeljo, 11. februarja 2018, z velikim pustnim karnevalom točno ob 14. uri in 28 sekund. Tudi letos velja geslo: »Kdor ni za pusta, naj se odseli vse do avgusta!«

Kulturni dan, debeli četrtek oziroma mali pust

Letošnja novost, ki so jo pripravili v Pustni sekciji Striček Vir je obeležitev kulturnega praznika v okviru pustovanja. Tako pripravljajo nepozabni dogodek, ki bo oživel spomin na našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Pod velikim ogrevanim šotorom bo v četrtek, 8. februarja 2018, od 10. ure dalje potekal sejem domače in umetnostne obrti, na odru pa se bodo predstavila domača kulturna društva, pevski zbori, glasbena šola, recitacije Prešernovih pesmi ter tradicionalni plesi folklornih skupin.

Sejmu pa se bo na prazničen in hkrati tudi debeli četrtek oziroma mali pust priključilo tudi prešerno otroško rajanje v družbi glasbene skupine Čuki. Otroci bodo lahko uživali v različnih delavnicah in si sami izdelali masko za sobotno otroško rajanje. Poleg tega bodo organizirali Sejem izmenjave pustne opreme in kostumov. Vsi, ki imate doma pustne kostume, ki bi jih želeli zamenjati ali podariti, lepo vabljeni.

Foto: Karin Božič

ZaROCKANI Vir

Letošnja novost je tudi petkov mega glasbeni spektakel, ki bo na Vir prinesel Queen real Tribute s predskupino San Di Ego Band. V petek, 9. februarja 2018, bo od 20. ure dalje v velikem ogrevanem šotoru v Športnem parku na Viru potekal mega glasbeni spektakel za oči in pravi balzam za ušesa, ki so ga organizatorji poimenovali ZaROCKANI Vir. Nastopil pa bo največji Evropski QUEEN TRIBUTE BAND, ki je nastopil na mnogih velikih festivalih in Queen konvencijah v Evropi in širom po svetu. Za seboj pa imajo tudi že štiri velike turneje po Braziliji (preko 75 koncertov). Kot predskupina pa bo nastopila vedno bolj prepoznavna slovenska rock skupina San Di Ego, ki je nastala v začetku leta 2013 in jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki

Prodaja vstopnic:
Na vseh Petrolovih bencinskih servisih in preko Eventim.si.
Karte bodo v predprodaji na voljo tudi v baru DON JUAN na Viru.
CENA: 10,00 EUR v predprodaji in 12,00 EUR na dan dogodka 9.2.2018

Foto: Matjaž Sedušak

Velika povorka otroških pustnih mask

Občina Domžale letos prvič v sodelovanju s Pustno sekcijo Striček organizira tudi otroško povorko. Dogajanje se začne v soboto, 10. februarja 2018, ob 13. uri v Češminovem parku z že tradicionalnim pustnim rajanjem za najmlajše občane, zatem pa skupaj s kurenti, strički Pustne sekcije in glasbeno spremljavo, sledi otroška povorka iz Češminovega parka, ob Kamniški Bistrici, vse do Vira, kjer sledi otroški Živ Žav s Piko nogavičko in gusarjem Valom ter nato družinsko pustno rajanje z Manco Špik.

Foto: Karin Božič

Veliko pustovanje

Na pustno soboto, 10. februar 2018, od 20. ure dalje bo v velikem ogrevanem šotoru v Športnem parku Vir potekalo veliko pustovanje z glasbenima skupinama Harmonk`N`Roll in Pop Design. Skupino Harmonk`N`Roll sestavljajo mladi fantje, ki jih obdaja pozitivna energija, izjemna karizma na odru in kakovost izvedbe raznolike glasbe. To so glavne značilnosti skupine, ki nas že desetletje zabava in žura z nami. Skupina Pop Desing je zvezda stalnica na slovenskem glasbenem nebu že od leta 1985. Poskrbijo za nepozaben žur ter obilico zabave in plesa. Najbolj izvirne skupinske in individualne maske bodo bogato nagrajene!

Prodaja vstopnic:
Na vseh Petrolovih bencinskih servisih in preko Eventim.si.
Karte bodo v predprodaji prodajali tudi v baru DON JUAN na Viru.
CENA: 10,00 EUR v predprodaji in 12,00 EUR na dan dogodka 10.2.2018

Foto: Matjaž Sedušak

Veliki pustni karneval

Veliki pustni karneval se prične v nedeljo ob 14. uri in 28 sekund. Kot vsako leto nas čaka ogled zanimivih, barvitih, tematskih, okoliških in gostujočih mask. Prijave mask še zmeraj potekajo na spletni strani Pustne sekcije Striček. Po karnevalu sledi zabava v ogrevanem šotoru s TV Golica.

NOVOST: Letos bodo izbirali najbolj izvirne, zabavne, inovativne, igrane in kreativne maske v dveh kategorijah:

  • Kategorija 1: SKUPINSKA MASKA (minimalno 5 odraslih udeležencev)
  • Kategorija 2: DRUŽINSKA/OTROŠKA MASKA, kjer sodelujejo odrasli in otroci (minimalno 3 udeleženci)

BOGATE NAGRADE! Za najboljšo izbrano masko v prvi kategoriji kar 1.000 EUR!

Več o pogoji sodelovanja, kriterijih ocenjevanja in nagradnem skladu na spletni strani www.stricek.si.

Foto: Karin Božič

Pustovanje pa se zaključi v torek, 13. februarja 2018, s pokopom pusta in sežigom na Saharskem hribu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič, Matjaž Sedušak

Zaradi pusta sta Donald Trump in Kim Jong Un na Viru zakopala bojno sekiro

Komentarji uporabnikov
Tagi