Počasi se začenja za hec, saj se je Vir že spremenil v Pustno deželo!

Če ste z Vira pri Domžalah ali pa, če ste se danes peljali tam mimo, potem ste zagotovo opazili, da je Vir že pustno okrašen. Danes so člani Pustne sekcije Striček z različnimi pustnimi maskami, okraski in zastavami okrasili celotno Bukovčevo cesto in na ta način Vir spremenili v Pustno deželo. Jutri v soboto bodo namreč pričeli veljati strogi pustni zakoni, ki bodo veljali vse do pepelnice. Obenem bo jutri pustna druščina prevzela tudi občinsko oblast, vključno s ključem občinske blagajne, za katero se nadejajo, da bo letos polna do vrha.

Prevzem pustne oblasti bo potekal jutri v soboto, predvidoma ob 11.30 uri, pred Lekarno na Viru, na vrhu katere bo svoje mesto zasedel Stričko, kjer bo kraljeval vse do pepelnice. Še prej pa se bo pisana druščina, ki jo bo sestavljala pustna vlada ter še nekatere skupinske pustne maske (prišli naj bi kurenti iz Ormoža in Godlarji iz Šenčurja, Pustne šeme iz Nožic ter še kdo), muzikantje in vsi ljudje dobre volje, med katere ste vabljeni tudi vi, zbrala pred Papirnico Količevo, od koder bodo točno ob 10. uri v sprevodu, na čelu katerega bo Stričko, krenili proti Lekarni na Viru. Da pa bo pot veliko lažja, bodo vmes tudi krajši postanki … Po postavitvi Strička, bo sledil še prevzem občinske oblasti, župan Toni Dragar pa bo pustni vladi izročil ključ občinske blagajne. Istočasno bodo začeli veljati tudi strogi pustni zakoni, zato v času vladavine pusta ne bo heca. Kot vsa leta, bo tudi letos veljalo strogo pravilo in sicer: »Kdor ni za pusta, naj se odseli vse do avgusta!«

Velika verjetnost je, da se bo postavitve Strička in prevzema pustne oblasti udeležil tudi kdo izmed cvetov slovenske politike. Glede na to, da so vsi v stalni pripravljenosti, ne jamrajo (stokajo), temveč iščejo rešitve, bodo zagotovo tam. Pust imamo navadni ljudje samo enkrat na leto. Naša vladajoča elita z vseh vetrov in barv, pa ima pust vse leto. Menjajo se samo maske …  No, pa pustimo to. Raje se prepustimo pestremu dogajanju, ki ga pripravljajo v Pustni sekciji Striček v času pustne vladavine.

PROGRAM PUSTOVANJA 2016

Otroško pustovanje v Športnem parku Vir
Pustna sobota, 6. februar 2016
Pod velikim šotorom v Športnem parku Vir ob 15:00 uri: Veliki otroški ŽIV ŽAV za naše najmlajše. Vljudno vabljeni, na otroško pustno rajanje!

Noro pustno rajanje v Športnem parku Vir
Pustna sobota, 6. februar 2016
Ob 20:00 uri: NORO pustno rajanje s skupino Gadi in ansamblom Saša Avsenika. Seveda bodo tudi tokrat podelili bogate nagrado za najlepše skupinske maske!

Predprodaja kart za sobotno zabavo s skupino Gadi in ansamblom Saša Avsenika
Cena v preprodaji: 5 EUR
Od 1. do 6. februarja 2016!

Predprodaja kart :

  • DON JUAN na Viru

Pustna nedelja: PUSTNI KARNEVAL NA VIRU!
Pustna nedelja, 7. februar 2016

Ob 14:00 uri: Se bo zgodil 26. tradicionalni PUSTNI KARNEVAL na Viru po Bukovčevi cesti, od Papirnice Količevo do Športnega parka Vir. Štart povorke bo točno ob 14. uri in 26 sekund.

Ob 15:30 uri: Velika pustna zabava s Kvatropirci in Ognjenimi muzikanti do 22. ure. Tudi tokrat je zabava zagotovljena!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov