Pia Kladnik bo v Hiši na travniku zanetila iskrico

V soboto, 2. oktobra 2021, bo mlada pevka Pia Kladnik v Hiši na travniku v Dobu pri Domžalah zanetila iskrico. Tam bo namreč potekal njen prvi samostojni koncert, na katerem bo predstavila tudi svojo avtorsko skladbo Iskrica. Na koncertu, ki se bo pričel ob 18. uri, bodo poleg Pie nastopili tudi glasbeni gosti.

18-letna Pia Kladnik, ki bo imela v Hiši na travniku svoj prvi samostojni koncert, prihaja iz Cerkelj na Gorenjskem. Po izobrazbi je tehtnica laboratorijske biomedicine, njena velika ljubezen od nekdaj, pa sta petje in igra. Kot boste lahko prebrali v nadaljevanju, ji kljub mladosti izkušenj na pevskem in igralskem področju ne manjka, te pa si že vrsto let nabira v učenju solo petja pri priznanih glasbenikih ter v aktivnem udejstvovanju v dramskih skupinah.

Pevsko se je Pia začela izobraževati že pri osmih letih pri mag. Art. Alenki Gorat. Z njo je sodelovala sedem let, v tem času pa se je srečala z mnogimi projekti. Od individualnih nastopov, do nastopov v glasbeni skupini. Skupaj pa so ustvarili tudi muzikal, kjer je imela glavno ali stransko vlogo. Z muzikalom so nastopali po celi Sloveniji, kar ji je prineslo kar nekaj kilometrine. Zdaj že četrto leto sodeluje z Leo Bartha Pesek, kjer se še naprej uči solo petja, odrske prezence in osnov muzikala.

Obiskovala je tudi Otroški pevski zbor RTV Slovenija. Letos pa se je poslovila od Mladinskega pevskega zbora RTV Slovenija, s katerim so hodili na tekmovanja in revije po Sloveniji in tujini. Igralstvo jo je pritegnilo, ko se je v sedmem razredu vpisala v izbirni predmet gledališki klub. Nato pa se do konca osnovne šole soustvarjala s šolsko dramsko skupino. Skupaj so naredili tri predstave in se z vsako udeležili tudi festivala Gledaliških sanj v Pionirskem domu. V devetem razredu je v predstavi dobila glavno vlogo in na festivalu Gledaliških sanj dobila nagrado za obetavno gledališko igralko. Udeležila se je tudi poletne dramske šole v Pionirskem domu. Letos se je udeležila mednarodne muzikalske delavnice v Celju, kjer so sami pod okriljem štirih mentorje napisali besedilo za muzikal in vanj združili 10 broadwayskih pesmi. Deset delovnih dni so zaključili s tremi uspešnimi predstavami v Olimpijah, Šentjurju in Celju.

Vabljeni, da v soboto, 2. oktobra 2021, ob 18. uri prisluhnete Pii in glasbenim gostom na njenem prvem samostojnem koncertu, ki bo potekal na Hiši na travniku v Dobu pri Domžalah.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Pie Kladnik, Arhiv domžaca

Komentarji uporabnikov
Tagi