Otvoritev sezone žara v Piceriji Jaka na Homcu

Mnogi lepe sončne dni izkoristijo za kakšen piknik, ki obvezno vsebuje jedi z žara. Tisti najbolj zagreti so seveda poskrbeli, da pred njihovo hišo stoji kamin, da se ve, kje živi pravi mojster žara. In takrat, ko se zakuri žar ali kamin, ve vsa soseščina, da se pri sosedu nekaj dobrega peče, saj se ponavadi okusne vonjave širijo daleč naokoli.

Dejstvo je, da vsi nimajo žilice za žar peko ali pa nimajo primernega prostora za žar, kljub temu, da jih zelo mikajo takšne jedi. Od sedaj naprej si bodo jedi z žara lahko privoščili v Piceriji Jaka na Homcu, kjer so včeraj pričeli s sezono žara. Poleg pizz in drugih hišnih specialitet, bodo od sedaj ob četrtkih, petkih in sobotah nudili tudi jedi iz žara.

Seveda pa so včeraj v Piceriji Jaka, temu primerno obeležili otvoritev sezone žara, kamor so povabili svoje goste, sosede in prijatelje. Tudi nas je pot slučajno peljala tam mimo, tako da smo se na kraju samem prepričali kako poteka otvoritev sezone žara. Polna picerija gostov je vsekakor govorila o tem, da se tam dogaja nekaj nevsakdanjega. In res se je. Ker smo bili bolj pozni, smo zamudili žar, da bi lahko ocenjevali in tudi naredili kakšno fotografijo. So nam pa gostje povedali, da so bile jedi z žara zelo okusne. Za dobro vzdušje pa so poskrbeli člani skupine Kobre, ki so goste zabavali še dolgo v noč, tako da so na svoj račun prišli tudi tisti, ki jih »srbijo« pete.

Vabljeni ob četrtkih, petkih in sobotah v Picerijo Jaka na Homec, kjer boste lahko okusili njihove jedi z žara. Pa dober tek!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi