Otvoritev Olimpijskega festivala evropske mladine

Glasbena šola z nastopi na velikih športnih dogodkih podira vse rekorde. S harmonikarji so lansko leto nastopili v Stožicah pred 12.000 – glavo množico na košarkarski tekmi med Slovenijo in Hrvaško, preteklo zimo so skupaj z ansamblom Saša Avsenika nastopili na otvoritvi svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, v nedeljo pa so s točko Welcome to Slovenija navdušili na otvoritvi olimpijskega festivala evropske mladine. 

OFEM v teh dneh gosti mesto Maribor, na njem pa se bo pomerilo kar 3.617 tekmovalcev iz 48 evropskih držav. Na otvoritveni slovesnosti so učenke in učenci Glasbene šole Bučar, razdeljeni na 20 harmonikarjev in ansambel Osvajalci ter še pevko Ano Košir, trobentača Jošta Osolina, klarinetista Gregorja Banka in baritonista Aleša Šuštaršiča, zaigrali legendarni skladbi V dolini tihi in Na Golici. V točki so sodelovali še bobnarji Sokija in plesalci plesne šole Bolero.

Navdušenje nad točko je bilo nad nepopisno. Simon Bučar, vodja glasbene šole Bučar, je izjemno ponosen na njihove učenke in učence, saj so odlično izpeljali svojo točko, hkrati pa dodaja, da so učenci dobili priložnost, ki si je vsak glasbenik lahko samo želi. Nastopiti pred polnim Ljudskim vrtom ni mačji kašelj, je pa ogromna izkušnja ter spomin do konca življenja. Novim zmagam naproti gredo že takoj v mesecu avgustu z novimi javnimi nastopi in idejami za prihajajoče glasbeno leto.

Glasbena šola Bučar; Foto: Glasbena šola Bučar

Tagi