Novo na glasbeni sceni: Ansambel Zajc ima sedaj svojo zajčico – pevko Tjašo Hrovat!

Ansambel Zajc, ki že dobra tri leta skrbno sledi glasbeni poti pokojnega Nika Zajca, so do sedaj sestavljali štirje fantje (Jure, Anže, Primož, Robert). Pred kratkim pa so zajčki ujeli tudi svojo zajčico, saj se jim je pridružila pevka Tjaša Hrovat, ki smo jo do sedaj poznali predvsem iz zabavnih glasbenih voda. Tjaša bo sedaj s svojim prečudovitim glasom poskrbela, da bodo skladbe ansambla Zajc vsebovale tudi ženski vokal.

Tjašo in ostale člane ansambla Zajc smo ujeli ravno sredi fotografiranja, saj sedaj, ko se jim je pridružila nova članica, potrebujejo nove fotografije, ki jih bodo uporabili za promocijo ansambla. Da bodo fotografije takšne, kot morajo biti pa je več kot dobro poskrbel znani fotograf Vido Repanšek.

Anže Šuštar nam je povedal, da so iskali pevko, ki bi se pridružila njihovi zasedbi, za to so imeli tudi avdicijo, kamor se je prijavilo kar veliko deklet. So se pa spomnili na Tjašo in njen glas, saj so pred dobrima dvema letom že sodelovali na nekem nastopu. Tjaša je seveda privolila in se jim pridružila. Trenutno pripravljajo repertoar, ki ga bodo izvajali na svojih nastopih, zato točno še ni znano, kdaj bo Tjaša prvič nastopila z njimi. Bo pa sedaj v njihovem repertoarju več skladb z ženskim vokalom, od Zajčevih, Miheličovih, Avsenikovih, itd. Prav tako bodo na svojih nastopih imeli tudi več zabavnih skladb. Pripravljajo pa tudi že prvo avtorsko skladbo, ki jo bodo posneli letos poleti. Za namig lahko povemo, da bo skladba govorila o domačem kraju, o čem pa naj ostane še skrivnost. Kar je logično, saj jabolko ponavadi ne pade daleč od drevesa, saj nam je pokojni Niko Zajc zapustil veliko ponarodelih skladb, ki govorijo o lepotah domačega kraja.

Tjašo smo povprašali, kakšna je bila njena odločitev, da se sedaj poda v narodno-zabavne vode. Odgovorila nam je, da nima nobenih predsodkov glede žanra glasbe. Fantje so jo povabili in začeli so sodelovati. Pove nam, da ji je izredno všeč njihov način dela. Se tudi zelo dobro ujamejo, tako vokalno kot delavno. Tjaša je še pripomnila, da v Sloveniji premalo cenimo kar je naše, in da se ji ne zdi prav, da dajemo preveč prioritete vsemu kar je tujega.

Ansambla Zajc poleg vaj in igranja na zasebnih dogodkih, čaka tudi nekaj nastopov na gasilskih veselicah. Tako jih bo v soboto 22. junija možno videti v Kraščah, teden dni kasneje (29. junija) na Homcu, v petek 26. julija pa v Moravčah.

Zajčkom in zajčici želimo uspešno glasbeno pot. Seveda pa bomo tudi mi budno spremljali vse njihove glasbene korake.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi