Novo na domžalski glasbeni sceni: Planet življenja

Gibanje ”Balklan” ponosno predstavlja svoj novonastali glasbeni izdelek, s katerim se javnosti prvič predstavljata Žiga Dišič – Diško D1 in nadobudni Sebastjan Pernič – Sladki Greh. Njuna skladba, za katero sta posnela tudi videospot, nosi ime ”Planet življenja”, govori pa o iskanju pozitive v tem negativnem obdobju, ki kar ne mine.

25-letni Žiga Dišić – Diško D1, ki prihaja iz Domžal, je svojo četrt stoletnico proslavil s svojo prvo skladbo. Glasba je vedno igrala veliko vlogo v njegovem življenju, saj je veliko notranjih misli sproščal skozi glasbo različnih stilov ter okusov. Najbolj se je znašel v rapu in rocku, oba stila sta mu vedno bila uporniška in na nek način izven okvirja. Pravi, da nekih posebnih vzornikov nima, kar mu je po eni strani všeč, saj ga to ne omejuje pri njegovem ustvarjanju. Za snemanje prve skladbe, ga je motivirala želja po novi izkušnji, predvsem pa, da bi poskusil nekaj, kar si je velikokrat samo predstavljal. Žiga nam je zaupal, da je sporočilo skladbe sprostiti se v ritmu življenja in hrepenenja, čeprav se danes glasba deli kot politika, svet, ljudje in vse drugo. Ob tej priložnosti se zahvaljuje gibanju ”Balklan” in Stefanu oz. El Makedoner-ju, s katerim je v preteklosti delil izkušnje na snemanjih ter energijo na njegovih nastopih. S tem je dokazal, da lahko tudi malo mesto kot so Domžale naredijo dober žur, ki ga ljudje v hitrem tempu življenja še kako potrebujejo.

Sebastjan Pernić je 23-letni Domžalčan, ki ga velika večina bolj pozna pod umetniškim imenom ”Sladki Greh”. Rap besedila piše že od svojega 15. leta, na glasbeno pot pa je stopil pred letom dni, ko je izdal svoj prvenec ”Izpoved realnosti”. Ne dolgo nazaj sta z ”El Makedoner-jem”, ki mu je dal zelo veliko inspiracijo z novo ero današnjega rapa v Domžalah, ustvarila skupino oz. gibanje z imenom ”Balklan”, ki pa ima sedaj že kaj nekaj članov. V novi skladbi se predstavlja malo drugače, lahko bi rekli v zelo pozitivni vlogi in prijaznem videospotu. Pravi, da je sama skladba poletna alternativa in poslušalcem prinaša pozitivno energijo, ki je še kako potrebujejo v teh težkih časih.

Skladba je bila posneta v ”Know3mber Studiu” v Mariboru, videospot pa s strani ”NESI Videos”. Ob tej priložnosti se Žiga in Sebastjan zahvaljujeta Maju Klasincu iz Maribora za njegov čas in studio, snemalni ekipi videospota ”NESI Videos” ter seveda akterkama in plesalkama, Luciji Lampret in Tamari Kelbič, ki sta zelo dobro odigrali svoji vlogi. Sebastjan nam je še zaupal, da bo v skupini ‘Balklan” še veliko sodelovanja, saj imajo vsi člani pred seboj še veliko načrtov. Skupaj bodo strmeli k uspehu in samemu vrhu glasbene industrije.

Miha Ulčar; Foto, video: Balklan

Komentarji uporabnikov
Tagi