Novo leto na glasbeno sceno prineslo ansambel Jureta Zajca

Z novim letom je slovenska narodna-zabavna scena bogatejša za nov ansambel, ki ga je ustanovil vnuk legendarnega Nika Zajca – Jure. Večji del članov prihaja iz okolice Domžal in je večini tudi znana, saj so že v preteklostih sodelovali v različnih ansamblih. Štirje izmed njih nazadnje v ansamblu Zajc.

Že nekaj mesecev nazaj je bilo javno znano, da se bodo dosedanji štirje člani ansambla Zajc podali na svojo pot. Eden izmed razlogov, da se podajo na svojo pot je v tem, da ljudem predstavijo kvaliteten ansambel, katerega člane iz preteklosti odlikujejo številni nastopi in nagrade z raznih narodno-zabavnih in tudi pop festivalov. (1. nagrada festivala Števerjan 2014 za najboljšo trio zasedbo, zmaga na festivalu Fens …).

Novoustanovljeni ansambel Jureta Zajca, poleg vodje ansambla, po katerem se ta tudi imenuje, sestavljajo še kitarist Primož Logaj, basist Peter Merela, vokalistka Tjaša Hrovat in njihova nova pridobitev – vokalist Domen Šubic.

Pevca so že pred časom izbrali na avdiciji, njegovo identiteto pa so skrivali vse do sedaj. Gre za 19-letnega Domna Šubica, ki prihaja s Poljanske doline. Poleg petja je tudi izvrsten klaviaturist in kitarist, kar pa bodo pri izvajanju glasbe v živo s pridom izkoriščali. Je rocker po duši, a ker ga narodno-zabavna glasba spremlja že od majhnega, se je odločil, da nadaljuje svojo pot in se dokaže tudi v tem žanru.

Po besedah Jureta Zajca že pripravljajo avtorske skladbe, katere želijo predstaviti na slovenskih narodno-zabavnih festivalih. Veseli so tudi pozitivnega odziva ljudi, saj se jim obetajo številni nastopi, prav tako pa na njihovem socialnem omrežju hitro narašča število podpornikov.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: ansambel Jureta Zajca
Komentarji uporabnikov
Tagi