New Swing Quartet v Čarobnem mestu pričaral božično vzdušje

Prav pestro dogajanje je bilo v ponedeljek, 23. decembra 2019, v Čarobnem mestu, ki je privabil številne obiskovalce, ki so dodobra napolnili Slamnikarski park. Poleg pestre darilne in gostinske ponudbe v ličnih lesenih hiškah, je bil tudi tokrat na voljo pester program, s katerim so poskrbeli, da so na svoj račun prišli prav vsi. Dan v Čarobnem mestu se je začel z otroško predstavo Skriti zaklad, nadaljeval s koncertom Alenke Gotar in Anžeta Šuštarja, večer pa sklenil z legendarnim New Swing Quartetom, ki je poskrbel za pravo božično vzdušje, saj v repertoarju ni manjkalo božičnih skladb, v njihovem stilu seveda. Danes bo Čarobno mesto počivalo, jutri pa se program nadaljuje s koncertom Kristine Oberžan in Nejca Škofica.

Številni obiskovalci, ki so včeraj obiskali dogajanja v Čarobnem mestu, ki se nahaja v praznično okrašenem Slamnikarskem parku, so bili nad mestecem z ličnimi lesenimi hišicami ter lepo okrašenim paviljonom, v katerem potekajo nastopi glasbenikov navdušeni. Čarobno mesto nudi pravo mero intimnosti, vrhunski program z odličnimi glasbenimi gosti, pa je pika na i celotnemu dogajanju. Za program je skupaj z občino Domžale poskrbel Blunout klub, da pa so obiskovalci seznanjeni s samim dogajanjem, skrbi voditelj programa Robert Pečnik – Pečo.

Ne smemo pozabiti omeniti tudi pestre ponudbe, ki se nahaja v desetih lesenih hiškah. Poleg primerne gostinske ponudbe, tam lahko najdete raznovrstno ponudbo od ročnih izdelkov, daril, do medenih dobrot. Poleg vsega naštetega, je Čarobno mesto tudi več kot primeren prostor za druženje in klepet s prijatelji, kar je v teh prazničnih dneh več kot na mestu. Med letom nam zaradi hitrega tempa življenja pogosto zmanjka časa, v dneh okoli Božiča in Novega leta pa se ta tempo umiri, zato je ta čas primeren tudi za snidenje s prijatelji, sorodniki, znanci …

Na božični dan v Čarobnem mestu koncert Kristine Oberžan in Nejca Škofica

Na sveti večer bo Čarobno mesto počivalo, bo pa dan za tem in sicer v sredo, 25. decembra 2019, ponovno pestro, saj se nadaljuje program s koncertom Kristine Oberžan in Nejca Škofica. Kristina Oberžan je v Sloveniji najbolj prepoznavna kot vrhunska jazz pevka ter avtorica glasbe z veliko izkušnjami, spretnostmi, osupljivo širino in globino glasbenega znanja. Kristina je magistrica jazz petja. Njen močan glas ter čutne interpretacije postanejo darilo za srce poslušalca. Njena samozavest in zrelost z igrivo in nedolžno prisotnostjo na odru ustvarijo očarljivo in osebno glasbeno izkušnjo, ki je ne boste zlahka pozabili. Tisti, ki jo slišijo prvič, osupnejo; tisti, ki jo slišijo ponovno, so še naprej očarani nad njenim zavidljivim več žanrskim repertoarjem, ki človeku seže v dušo. Kristina Oberžan se bo tokrat predstavila v intimni zasedbi z vrhunskim pianistom iz Domžal: Nejcem Škoficem.

Čarobno mesto z nami vse do konca leta

V Čarobnem mestu, kjer se bo dogajalo 10 dni in sicer od petka, 20. decembra do ponedeljka 30. decembra 2019, med 17. in 22. uro (izjema je 24. december, ko ne bo nič programa), bo prav vsak našel nekaj zase, od najmlajših pa vse do najstarejših. Glasbeni program je v sodelovanju z Občino Domžale pripravil Blunout klub. Se pravi, da je program pripravljen za vse generacije. V času Čarobnega mesta bo odprt tudi Slamnikarski muzej, kjer bo možen brezplačen ogled slamnikarskega muzeja in muzejske trgovine z darilno ponudbo.

Obiščite hiško Domžalca

Svojo hiško ima v Čarobnem mestu tudi spletni portal Domžalec, v kateri je na voljo gostinska ponudba, poskrbljeno pa je tudi za različne druge aktivnosti, ki so usmerjene v to, da bo šel glas iz Čarobnega mesta čim dlje in v čim več domov. Vabljeni, da nas obiščete.

Unikatne pletenine – več kot darilo

Ob hišici Domžalca boste našli tudi unikatne pletenine –  Sassy unikatne pletenine. Gre za unikatno in ročno pletene izdelke iz kvalitetnih ter koži prijaznih materialov. V zimskem času so pletenine daleč najbolj priljubljeni modni kosi v naših garderobah, najdemo in opazimo pa jih na vsakem koraku. Čudoviti ročno izdelani pleteni izdelki so lahko tudi zelo lepo darilo.

Šale, kape, trakovi, rokavice, copati, je le nekaj izdelkov, ki lahko lepo popestrijo naše modne oprave, ampak moramo biti pozorni na kvaliteto, saj moramo poleg izgleda paziti tudi na naše zdravje. Koža je namreč največji organ, ki uravnava toploto in zato je izjemno pomembno, da smo pozorni na to, kaj in tudi kako oblečemo ter omogočimo telesu da normalno diha prav skozi kožo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič Zupančič

Komentarji uporabnikov
Tagi