Nepozaben večer harmonike in smeha

V nedeljo, 2. aprila 2023, je dvorana četrtne skupnosti Sostro pokala po šivih. Od števila nastopajočih, od množice obiskovalcev, od energije, smeha, prepevanja in od harmonik …

Orkester harmonikarjev Bučar se je zopet izvrstno izkazal v vlogi gostiteljev. Letošnjega koncerta niso, kot običajno, pričeli na odru, z živahno polko so se sprehodili med publiko in tako odprli njihov večer. Na odru so se jim pridružili izjemni gosti; nastopili so Firbci, Mladi Dolenjci, Osvajalci, Ansambel Zavriskej, Trio Gas, vokalista Klavdija Zakrajšek in Leon Ruparčič, trobentač Domen Gracej, harmonikarji in pevski zborček Glasbene šole Bučar ter njihova gonilna sila Simon Bučar s prijatelji. Preko video platna pa so jih pozdravili tudi Ansambel Saša Avsenika.

S plesom je glasbo popestrila Folklorna skupina Javorje, s smehom pa je dvorano napolnil standup komik Perica Jerković, ki se ni mogel načuditi med koliko harmonikarji se je znašel.

Večer je na hudomušen način povezovala, zdaj že njihova prijateljica, Tanja Vidic Goršak, ki je Simonu in orkestru pripravila tudi prav posebno presenečenje; preko video platna so jih nagovorili znani slovenski glasbeniki (Slavko Ivančić, Adi Smolar, Vlado Kreslin ...).

Za konec pa, kot je bilo gledalcem obljubljeno, je publiko dobesedno dvignilo iz stolov presenečenje Večera; skupina Čuki. V že tako razvneti dvorani je završalo, neverjeten je bil pogled po dvorani, vsi so bili na nogah, polna je bila dvorana, poln je bil oder, komaj je bilo še kaj prostora med nastopajočimi in publiko. Na koncu je bilo med obiskovalci videti samo zadovoljne obraze in slišati pozitivne komentarje o vrhunskem nedeljskem razvedrilu. Ponosni, da je glasba med mladimi zastopana v tako velikem številu, so po čestitkah vsem nastopajočim počasi zapustili dvorano in se strinjali, da morajo za prihodnji Večer harmonike in smeha poiskati večji prostor, da se bodo z njimi lahko veselili vsi željni dobre glasbe in smeha.

Simon pa je s svojo glasbeno šolo že uprt v nove glasbene projekta, ki jih čakajo še v tem glasbenem letu. Idej ne zmanjka in prav kmalu bomo lahko ponovno pisali o novih podvigih glasbene šole Bučar.

Miha Ulčar; Foto, video: Glasbena šola Bučar

Komentarji uporabnikov
Tagi